×

Nieuws

11 augustus 2015

Nieuwe Dave Rawlings Machine heet Nashville Obsolete

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Acony Records

Op 18 september zal het langverwachte nieuwe album Nashville Obsolete van Dave Rawlings Machine uitkomen. Het album, dat analoog werd opgenomen in de Woodland Sound Studios in Nashville, bevat 7 nieuwe songs die allen geschreven zijn door Dave Rawlings en Gillian Welch.

Nashville Obsolete is de opvolger van het in 2009 verschenen Dave Rawlings Machine album A Friend Of A Friend en laat wederom het uitzonderlijke muzikale vakmanschap van Dave Rawlings en Gillian Welch (lead zang en gitaar) horen. Met hulp van Paul Kowert van de Punch Brothers ( bas), Wille Watson ( zang, gitaar) en gastoptredens van Britanny Haas (viool) en Jordan Tice ( mandoline) is met Nashville Obsolete een prachtig nieuwe album te verwachten wat met de erg fraai uitgesponnen songs Pilgrim (You Can’t Go Home) en The Trip geweldige hoogtepunten kent.

Het is het zevende album waarop Dave Rawlings en Gillian Welch (haar eigen laatste album The Harrow and The Harvest, verscheen in 2011) samenwerken in hun al 20 haar durende carrière. Dave en Gillian hebben onlangs de prestigieuze Lifetime Achievement Award for Songwrting van de Americana Music Association ontvangen die op 16 september zal worden uitgereikt tijdens de Honors & Awards Ceremony die gehouden zal worden in het Ryman Auditorium in Nashville.