×

Nieuws

15 februari 2016

Metropole Orkest wint wederom een Grammy!

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Ground Up!, Impulse

Het Metropole Orkest heeft opnieuw een prestigieuze Amerikaanse Grammy gewonnen. De Grammy Award is in de categorie Best Contemporary Instrumental Album toegekend aan Sylva, de samenwerking tussen het Metropole Orkest en het Amerikaanse jazzcollectief Snarky Puppy.

Chef-dirigent Jules Buckley: ‘Dit album is een van de meest spectaculaire die het Metropole Orkest ooit gemaakt heeft; een heel geslaagde mix van culturen en muziekstijlen. Het laat zien hoe het orkest zich verder ontwikkelt en welke erkenning dit ook internationaal krijgt. Wij zijn enorm blij met deze prijs en trots dat we Nederland op deze manier in het buitenland muzikaal vertegenwoordigen’.

Sylva werd opgenomen in het Energiehuis Dordrecht in april 2014. De opnamen werden mede mogelijk gemaakt door middel van crowdfunding. Na de release in april 2015 gaven Snarky Puppy en het Metropole Orkest concerten in Rotterdam, Parijs en Coutances (FR). Binnenkort zullen het Metropole Orkest en Snarky Puppy opnieuw samen optreden, het orkest zal op een later moment aankondigen waar en wanneer.

https://www.youtube.com/watch?v=pTOtt4TUCyE