×

Nieuws

16 juli 2023

Matthew Halsall komt met nieuw album An Ever Changing View

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Gondwana Records

Trompettist, bandleider en componist Matthew Halsall kondigt het baanbrekende nieuwe album An Ever Changing View aan, een expansief, onberispelijk opgevat project dat Halsalls kenmerkende mix van jazz, elektronica, globale en spirituele jazzinvloeden laat horen.

An Ever Changing View, de opvolger van het erg fraaie Salute To The Sun, wordt op 8 september uitgebracht op Gondwana Records (het label dat Halsall 15 jaar geleden oprichtte) voorafgaand aan een historische show in The Royal Albert Hall in Londen op 21 september en tourdata in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Halsall, één van de leidende figuren van de Britse jazzrenaissance, heeft zichzelf nooit gezien als onderdeel van een bepaald geluid of een bepaalde scene: in plaats daarvan bouwt hij zijn eigen sonische universum. An Ever Changing View is zijn meest experimentele album tot nu toe, waarin hij opnieuw zijn geluid en productietechnieken uitbreidt om zijn unieke meditatieve muziek te creëren.

Tijdens de creatie van het album verbleef hij zowel in een prachtig architectenhuis met adembenemend uitzicht op zee als in een opvallend modernistisch huis, waar hij componeerde wat hij zag “als een landschapschilderij”. In deze nieuwe omgevingen wilde Halsall “het gevoel van openheid en escapisme” vastleggen en het maken van muziek weer vanaf nul benaderen. “Ik drukte op de resetknop en wilde volledige muzikale vrijheid”, zegt hij. “Het was een echte verkenning van het geluid.”

An Ever Changing View wordt geleverd in een verpakking die net zo opvallend is als de muziek, met handgemaakte lettertypen ontworpen door Ian Anderson van The Designers Republic en het speciaal in opdracht gemaakte wandtapijt van kunstenares Sara Kelly is een verbluffende en harmonieuze aanvulling op het geluid van de plaat.

Van de nieuwe plaat verscheen reeds de eerste prachttrack Water Street.

……………….en nog een extra live in de studio opname: