×

Nieuws

16 november 2010

Lowlands roept bezoekers op te mailen tegen BTW-verhoging

Geschreven door: Dick Hovenga

Concertpromotor Mojo maakte vandaag via een zeer kritische mail een duidelijke politieke boodschap bekend. Onderstaand bericht werd op 16 november 2010 de wereld ingestuurd over de rampzalige 19% BTW regeling die de overheid voor ons vanaf januari 2011 in petto heeft.

Mojo: De cultuurterrorist met de peroxidepruik heeft zijn eerste virtuele knieschot uitgedeeld. In ruil voor de gedoogsteun van de PVV hebben zijn handlangers Rutte en Verhagen de ‘ontaarde’ kunst- en cultuursector zonder slag of stoot geofferd. Waar de gemiddelde bezuinigingen 8% bedragen, wordt de Nederlandse kunst- en cultuursector met 20% wraakkorting gestraft.

Om zekerheid te verschaffen over de definitieve kreupelheid van de cultuursector gaat bovendien de BTW op alle cultuurkaartjes van 6% naar 19%. En dat betekent niet alleen dat Lowlands 13% duurder wordt, maar dat ook Henk en Ingrid langer moeten sparen voor een avondje uit. Clubshows in Paradiso, cabaret van Najib Amhali, musicals in het Circustheater, Frans Bauer in de feesttent in Zuidlaren, klassiek in het Concertgebouw en dans- en theaterstukken in het theatercircuit: nobody gets out alive.

De popzalen, de theaters én de bands, theater- en dansgroepen die deze kleinere zalen bespelen worden het hardst getroffen. Juist de plekken waar de bron ligt voor nieuwe cultuur als spiegel van de maatschappij, waar baanbrekende maatschappelijke trends en opinies als eerste gesignaleerd worden. Kortom: de hardste klappen vallen in de hoek waar de vrijheid van meningsuiting en vrije gedachtevorming de geperoxideerdevolkspopulismuspipo het minst welgevallig is. De dubbele moraal en het discrimineren van bevolkingsgroepen kenden we al en nu komt daar ook nog vrijegedachteverdelging bij. What’s next???

Cultuurliefhebbers worden zwaar in de portemonnee getroffen door deze maatregelen. Een Lowlandskaart dreigt alleen al als gevolg van de BTW-maatregel bijna €20,- meer te gaan kosten.

Lowlands roept haar bezoekers op de Kamerleden van het kabinet en alle Kamerleden van CDA, VVD, PVV, CU en SGP die meestemmen met de voorgestelde maatregelen te mailen wanneer ze het niet eens zijn met de voorgenomen BTW-verhoging. Op www.lowlands.nl is een standaard mail geplaatst en de mailadressen van de betreffende Kamerleden.

Wanneer 18 november wordt besloten de BTW te verhogen, gaat Lowlands nog dit jaar in de voorverkoop.