×

Nieuws

21 februari 2012

José James 5 april in LantarenVenster

Geschreven door: WiM Redactie

Op donderdag 5 april zal de geweldige jazzzanger José James een optreden komen geven in het Rotterdamse LantarenVenster. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar.

De Amerikaanse jazz-zanger José James heeft een prachtige donkere bariton, waardoor zijn nummers als met honing overgoten klinken. James, enkele jaren geleden nog een van de verrassingen van het North Sea Jazz Festival, is een jazzzanger die in zijn op soul gebaseerde nummers experimenteert met hiphop, gospel en blues. Hierbij zoekt de zanger graag nog meer muziekgenres op. Zo werkte hij bijvoorbeeld samen met topproducer Flying Lotus, de Japanse freakjazzband Soil & Pimp Sessions, de Belgische jazzpianist Jef Neve en dance act Basement Jaxx.

Eind 2011 deed James samen met Chris Potter en het McCoy Tyner Trio een speciale ‘tribute to John Coltrane & Johnny Hartman’ tournee n.a.v. het 50 jarig bestaan van Impulse Records. In datzelfde jaar werd de zanger in de DownBeat Critics Poll verkozen tot Rising Star Best Male Vocalist.

Op zijn laatste album Black Magic (2010) schakelt de Amerikaanse zanger moeiteloos tussen slaapkamersoul en funk. De muziek van John Coltrane veranderde zijn tienerleven; al op zijn zeventiende voorzag James een aantal Coltrane nummers van tekst. In James’ eigentijdse jazznummers probeert hij alle jazzclichés te vermijden. Zijn albums worden met louter superlatieven overladen. Op dit moment werkt James aan zijn vierde studioalbum No Beginning, No End. Dit album zal in het najaar van 2012 verschijnen. De tournee waarbij het nieuwe materiaal gepresenteerd wordt begint al in het voorjaar.

Kaarten voor dit concert zijn te koop via www.lantarenvenster.nl/jazz en aan de kassa van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam.