×

Nieuws

09 februari 2011

Jef Neve Trio verovert Tokyo

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Universal

De prestigieuze jazzclub ‘The Cotton Club’ in Tokyo nodigt het Jef Neve Trio uit om 3 concerten op rij te spelen op 8, 9 & 10 juni 2011. Het Jef Neve Trio zal er hun laatste album Imaginary Road voorstellen aan het Japanse publiek.

Voor Jef Neve is het reeds de tweede keer in een jaar tijd dat hij op dit beroemde podium mag aantreden. Afgelopen herfst speelde hij er in duo met de Amerikaanse zanger José James. Hun cd For All You know is erg goed onthaald in Japan. Japan is dan ook één van de landen waar de meeste platen van Jef Neve verkocht worden. Jef Neve is ondertussen een ‘BJ’, een Bekende Japanner. Hij wordt er zelfs op straat herkend. Dat de Japanners de rijke Belgische cultuur weten appreciëren, blijkt ook uit de sponsor van de Cotton Club: het Belgische Chocolademerk Godiva.

Het laatste trio album Imaginary Road verschijnt in meer dan 20 landen. Met Ruben Samama op contrabas en Teun Verbruggen op de drums verovert dit trio stap voor stap de harten van de jazzliefhebbers overal ter wereld. Na Canada en Australia staan er binnenkort releaseconcerten gepland in Nederland, Duitsland en Frankrijk waar Jef Neve met z’n trio het album voor zal stellen in de bekende jazzclub ‘Le Duc de Lombard’ in Parijs. Hij staat er eveneens 3 avonden op het podium op 31 maart en 1 + 2 april.