×

Nieuws

14 januari 2015

In de gaten houden: Motor Sister

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Metal Blade

Motor Sister is een project met leden van The Cult, Anthrax, Armored Saint en Mother Superior dat dit jaar wel eens een hele vette schijf kon afleveren. De band bestaat uit gitarist Scott Ian (Anthrax), zangeres Pearl Aday, drummer John Tempesta (The Cult, ex Exodus en White Zombie), bassist Joey Vera (Armored Saint) en zanger/gitarist Jim Wilson (Mother Superior). Het project werd geboren toen muziek van Mother Superior live werd gespeeld tijdens Scott Ian’s verjaardagsfeestje. Ze noemden zichzelf Motor Sister en hebben een album opgenomen dat op 10 maart verschijnt.

Het enthousiasme was zo groot dat Ian meteen contact opnam met producer Jay Ruston om hem te vragen of ze de spontane energie direct konden vastleggen. Ruston was net zo enthousiast en antwoordde: “Yeah, we can make the record in two days and we can make it sound really good.” En zo geschiedde. Anderhalve week later stond het gezelschap in een studio in Los Angeles en nam het album op in 2 dagen. Origineel Mother Superior bandlid Jim Wilson zag een kans om de muziek van zijn band opnieuw voor het voetlicht te brengen en droeg zijn steentje bij. Zijn grote liefde Mother Superior viel immers begin 2000 uit elkaar en sindsdien deed hij weinig anders dan meespelen in Henry Rollins’ band.

Het album heet Ride en telt twaalf liedjes uit het Mother Superior repertoire. De originele Mother Superior klonk lekker energiek en was sterk beïnvloed door (jaren zeventig) Kiss en AC/DC. Luister maar eens naar A Hole hieronder. Hopelijk zijn de heren en dame erin geslaagd net zo energiek te klinken op het debuut. We zijn benieuwd.

Hieronder een filmpje met wat interviews.

Hier twee originele liedjes van Mother Superior.