×

Nieuws

11 december 2012

Hurts op tournee

Geschreven door: WiM Redactie

Met het debuut Happiness alweer ruim twee jaar uit, werd het zo zoetjes an weer eens tijd dat electroduo Hurts van zich liet horen. De band heeft vandaag bekend gemaakt in maart 2013 te gaan touren. Dan zal een album zeker niet ver achter gaan blijven.

Hoewel door velen afgedaan als ‘edelkitch’, geldt Hurts als band die de behoefte aan synthpop zoals die in de jaren tachtig werd gemaakt effectief naar de 21ste eeuw heeft getild. Het synthpopduo uit Manchester wordt gevormd door zanger Theo Hutchcraft en toetsenist Adam Anderson, die eerder al in de band Daggers zaten samen, waarmee zij ook op de jaren tachtig geënte synthpop maakten maar minder gelikt. Debuutsingle Better Than Love was dan ook oorspronkelijk een Daggers-track en ligt muzikaal niet helemaal in de lijn die in 2010 werd ingezet met de meer sfeervolle tracks op het debuut Happiness. Single nummer twee Wonderful Life is meer representatief. Debuutalbum Happiness verscheen op 27 augustus 2010 en deed het redelijk goed in de Nederlandse hitlijsten, met name na een overrompelend optreden op de vroege zondagmorgen op Pinkpop. Het album – dat maanden eerder al had gepiekt op een 18e plek in de albumchart – kwam de week erna direct weer op de 19e plek die albumlijst binnenschieten, de hoogste re-entry van een band die dat jaar op Pinkpop gestaan had.

Begin deze maand maakte Hurts bekend in de aanloop naar een nieuw album toe een show in Londen een een show in Berlijn te geven, beiden in februari. Nu is daar een volledige Europese tournee achteraan geplakt in maart en april. Nederland wordt hierbij voor het eerst in twee jaar ook weer aangedaan. Op 30 maart 2013 staat het tweetal in de Melkweg in Amsterdam. Kaarten zijn vanaf 14 december verkrijgbaar voor 22 euro per stuk.

Hurts op Pinkpop: