×

Nieuws

24 september 2012

Hoe mooi is The Beauty Room?

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Far Out Recordings

The Beauty Room uit Londen heeft met hun nieuwe album een van de allermooiste popalbums van dit jaar in handen. Nog veel mooier dan hun debuut van 6 jaar terug.

The Beauty Room is het fascinerende project van producer/DJ Kirk Degiorgio en zanger/componist Jinadu. Tijdloze songs in rijke arrangementen gevat en de pracht soulstem van Jinadu als groots extra. Voor hun tweede album hebben de mannen alles uit de kast gehaald. Niet alleen werden drummer Chris Whitten (Johnny Cash, Paul McCartney, Dire Straits) gitarist Rob Harris (Jamiroquai) en jazz bassist Brian Bromberg (Elvis Costello, Herbie Hancock) bereid gevonden op het album mee te spelen maar tevens werd het Metropole Orkest gevraagd voor de prachtige orkestbijdragen. De arrangementen werden geschreven door de vermaarde Paul Buckmaster (Elton John, David Bowie, The Rolling Stones) en het orkest werd geleid door held Jules Buckley.

Zanger Jinadu nam alvast een solo versie op van het prachtige All In My Head. Alleen achter de piano geeft hij de mooist mogelijke introductie tot het nieuwe album.