×

Nieuws

07 oktober 2013

Herbeleef de muziek en video’s van David Lee Roth

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Warner Music

Na zijn solocarrière stortte zanger en showman David Lee Roth zich op tal van activiteiten en was hij actief als entertainer in Las Vegas, werkte hij als DJ als vervanger van Howard Stern en als gediplomeerd broeder op een ambulance in New York. Sinds hij weer achter de microfoon staat bij Van Halen is hij terug in de schijnwerpers. Nu Van Halen werkt aan een nieuw album is de tijd rijp om een compilatie van David’s werk uit te brengen. Op 19 november verschijnt David Lee Roth’s Greatest Hits/The Deluxe Edition. Die versie bevat een cd met 16 nummers en een DVD met 9 video’s.

De cd bevat alle vier nummers van David Lee Roth’s eerste solo Ep Crazy From The Heat en natuurlijk de hits van klassieke albums als Eat ‘Em And Smile en Skyscraper. Tevens zijn liedjes opgenomen van de twee laatste albums die David Lee Roth maakte voor Warner Bros Records A Lil’ Ain’t Enough en Your Filthy Little Mouth. De albums die David daarna maakte (voor een ander label) zijn niet vertegenwoordigd. Evenmin zijn liedjes opgenomen van de Spaanstalige versie van Eat ‘Em And Smile (Sonrisa Salvaje) zodat het wachten blijft op een deluxe heruitgave van dat grandioze album.

Medio jaren tachtig was David Lee Roth vooral bekend om zijn hilarische video’s die met deze release voor het eerst op DVD verschijnen. Iedereen die destijds MTV regelmatig had aanstaan zal de video’s van California Girls en Just A Gigolo direct herkennen en ook Yankee Rose, Just Like Paradise en Goin’ Crazy! waren veelvuldig te zien. Met de feestdagen niet zo heel ver weg is dit een mooie kans om die nostalgische momenten nog eens opnieuw te beleven. Hieronder alvast een voorproefje.

Tracklisting David Lee Roth’s Greatest Hits:

CD:

 1. California Girls
 2. Just A Gigolo
 3. Easy Street
 4. Coconut Grove
 5. Just Like Paradise
 6. A Little Luck
 7. I’m Easy
 8. Tobacco Road
 9. Goin’ Crazy
 10. Yankee Rose
 11. A Lil’ Ain’t Enough
 12. Sensible Shoes
 13. Hey, You Never Know
 14. Hot Dog And A Shake
 15. Land’s Edge
 16. No Big “Ting

DVD

 1. Just A Gigolo
 2. California Girls
 3. Yankee Rose
 4. Goin’ Crazy
 5. Sensible Shoes
 6. A Lil’ Ain’t Enough
 7. The Nightlife
 8. Goin’ Crazy (Spanish)
 9. Tell The Truth / (Plus the Dave TV Interviews)

https://www.youtube.com/watch?v=PeXjBWN8LO8