×

Nieuws

29 januari 2012

Gregory Porter: De terugkeer van de glorieuze souljazzman

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Motéma Music

Met zijn geweldige nieuwe album Be Good vanaf 17 februari in de winkels en een tweetal Nederlandse concerten, rond de release van het album, zal de maand februari volop in het teken staan van Gregory Porter, de man die soul en jazz zo glorieus weet te versmelten.

Zoals zoveel artiesten kreeg Gregory Porter de liefde voor muziek thuis met de paplepel ingegoten. Zijn grote held in z’n jeugd was Nat King Cole, wiens stemgeluid Porter dan ook regelmatig voor de badkamerspiegel imiteerde. Toch leek het er lang op dat de in Los Angeles geboren bariton op een heel ander podium zou schitteren. Porter was als tiener namelijk een zeer getalenteerd American Football-speler, tot een slepende schouderblessure zijn sportcarrière dwarsboomde.

Gelukkig heeft Porter, die toen al in kleine jazzclubs optrad, altijd de connectie met de muziekwereld behouden en heeft hij nu op de bühne het succes waar hij als kind van droomde. Porter’s mooie stem is donker, warm en opzwepend tegelijk. Daarbij heeft de Amerikaan, die in 2010 zijn debuutalbum Water uitbracht, een technische perfecte zangstijl, die ergens zweeft tussen jazz en soul. Met zijn debuut wist hij reeds een publiek aan zich te binden. Met zijn nieuw te verschijnen fantastische album Be Good zal dat publiek uitzonderlijk gaan groeien.

  • Donderdag 16 februari – Lantaren/Venster, Rotterdam
  • Vrijdag 17 februari – Bitterzoet, Amsterdam
  • (beide concerten zijn reeds lange tijd uitverkocht)

https://www.youtube.com/watch?v=xpgcvk5qbJU