×

Nieuws

04 januari 2011

Gerry Rafferty overleden

Geschreven door: Dick Hovenga

De Schotse zanger en liedjesschrijver Gerry Rafferty, het meest bekend van hits ‘Baker Street’ en ‘Stuck In The Middle With You’, is dinsdag 4 januari op 63-jarige leeftijd overleden.

Rafferty werd bekend met de band Stealers Wheel die hij in 1972 begon met een schoolvriend Joe Egan. Ze hadden een grote hit met ‘Stuck In The Middle With You’, een nummer dat in 1992 een tweede leven kreeg toen Quentin Tarantino het gebruikte voor de soundtrack van zijn film Reservoir Dogs.

Maar Rafferty’s grootste hit was ’Baker Street’, van zijn tweede soloalbum City to City uit 1978. Het nummer bereikte de tweede plaats in de Amerikaanse hitlijsten en de derde plaats in de Britse. In de laatste Top 2000 van Radio 2 stond het nummer op plaats 726. De royalties brachten hem nog altijd zo’n 100.000 euro per jaar op.

De laatste jaren begonnen alcoholproblemen Rafferty parten te spelen. In november van het afgelopen jaar werd hij opgenomen in een ziekenhuis in Bournemouth met leverproblemen. Daar stierf hij op 63-jarige leeftijd.