×

Nieuws

26 maart 2022

Foo Fighters’ Taylor Hawkins overleden

Geschreven door: Marcel Hartenberg

Volledig uit het niets kwam het bericht dat, voorafgaand aan een festivaloptreden in Colombia, multi-instrumentalist en topdrummer bovenal, Taylor Hawkins is overleden. Hij was 50 jaar oud.

Taylor drumde in de experimentele progressieve band Sylvia toen hij in de live band van Sass Jordan terecht kwam. Van spelen met Sass kwam hij terecht bij Alanis Morrissette en was haar drummer tijdens de tour voor Jagged Little Pill. Opnames van Alanis met Taylor op drums vind je dan ook op de dvd van Jagged Little Pill, Live uit 1997.

In datzelfde jaar trad Taylor toe tot de Foo Fighters, eigenlijk nadat Dave Grohl had gevraagd of hij tips had voor een nieuwe drummer nadat de vorige drummer moest vertrekken. Taylor zong en speelde meerdere instrumenten en had een onbegrensde energie en muzikale gretigheid. Hij startte in 2004 ook zijn eigen band, Taylor Hawkins and the Coattail Riders. Met hen bracht hij drie albums uit.

Zijn bekendste werk was natuurlijk met Foo Fighters maar ook buiten hen en zijn eigen band om was hij actief. Hij speelde tijdens Live Earth 2007 als lid van de SOS All-Stars samen met Roger Taylor en Chad Smith. En hij speelde onder meer de drums in voor Coheed and Cambria’s vierde album. Daarnaast speelde en zong hij in de bands Chevy Metal (eigenzinnige rock covers) en The Birds Of Satan dat hij vormde met leden van Chevy Metal.

Met een grote liefde voor rock en zijn onovertroffen enthousiasme mochten hij en maatje Grohl samen met Nick Rasculinecz, de producer van Rush de band eren bij de inauguratie in de Rock ‘n Roll Hall Of Fame:
https://youtu.be/x-xEr489gHY
Aan het leven van de topdrummer komt veel te vroeg een eind. Rust zacht, Taylor.