×

Nieuws

23 juni 2010

Esperanzah! Op het ritme van Congo

Geschreven door: Dick Hovenga

Van vrijdag 6 tot zondag 8 augustus kunnen festivalbezoekers weer genieten van de warme en gemoedelijke sfeer van Esperanzah! met meer dan 30 concerten op 3 podia.

Ter gelegenheid van deze 9de editie verkent Esperanzah! meer dan ooit de muzikale rijkdommen van onze wereld. Afrika en meer bepaald Congo staat dit jaar in de schijnwerpers dankzij 3 fantastische groepen.

STAFF BENDA BILILI is afkomstig uit Kinshasa en bestaat uit ongelofelijke muzikanten op gecustomizde mobilettes. Benda Bilili betekent ‘kijk verder dan het uiterlijk’ of letterlijk ‘waardeer hetgeen zich in de schaduw bevindt’.

Deze levenskunstenaars zijn erin geslaagd het onmogelijke te bereiken enkel en alleen danzij hun talent en ongebreideld enthousiasme. Een muzikale bom op het podium om eindeloos van te genieten, dit is de rumba uit Kinshasa ten voeten uit!

BALOJI, de Congolese Belg, is terug, vastberadener dan ooit en met een nieuw album dat bruist van de energie. Op « Kinshasa Succursal » vinden we nummers die gaan van traditionele Congolese rumba naar Nigeriaanse afro-funk. Deze tovenaar der zinnen neemt ons mee naar het bruisende hart van Congo.

STAFF DES LEADERS ten slotte zal te zien zijn op het podium Côté Souk. Met hun onweerstaanbare soukous ritmes en Congolese rumba zullen ze het festival zeker in beweging krijgen.

Het volledige programma van Esperanzah! is te vinden op www.esperanzah.be.  Tickets voor het festival zijn daar tevens te koop.