×

Nieuws

13 augustus 2010

Eric Burdon & The Animals overtuigen in Paradiso

Geschreven door: Iñigo Garayo

Het is al 46 jaar geleden dat Eric Burdon & The Animals hun grote succes The House Of The Rising Sun hadden en een legendarische status kregen, en natuurlijk zijn de mannen veel ouder en strammer geworden maar wat is het voor het publiek een feest hun oude helden weer te zien.

Natuurlijk blijft Eric Burdon één van de beste blanke stemmen hebben die vanuit de rhythm & blues in de decennia popmuziek voorbij kwamen en hebben ze veel meer goede nummers beschikbaar dan hun grootste klassieker. De avond wordt dan ook gevuld met hun grootste hits Mother Earth, Boom Boom, We Gotta Get Out Of This Place, Shame Shame Shame maar ook een nieuwe song als It Was A Dream – An invitation To The White House komt voorbij.

Anderhalf uur lang komen strakke rhythm & blues vermengd met rock voorbij, zonder opsmuk. De band speelde een prima set met gitarist Billy Watts en pianist Red Young in een hoofdrol. De vrijwel uitverkochte zaal stond vol fans die met veel enthousiasme hun oude helden bleven aanmoedigen en toejuichen.