×

Nieuws

25 februari 2013

Emeli Sandé – Live At The Royal Albert Hall

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Virgin

Het eerste live album van, de als een komeet omhoog geschoten Britse zangeres, Emeli Sandé is een feit. Opgenomen in de fameuze Royal Albert Hall, Kensington, Londen ondanks het feit dat ze nog maar 1 album op haar naam heeft staan.

De ster van Sandé schoot omhoog vanaf de eerste, zeer sterke single, Heaven en met Daddy werd er nog meer aandacht voor het debuutalbum Our Version Of Events gecreëerd. Dat album bleek een groot succes al helemaal toen de derde single Next To Me binnen no time de wereld veroverde. My Kind Of Love en Clown waren de vierde en vijfde hitsingle. Sandé versloeg met het succes van haar debuut de niet te kloppen verwachte verkoop van 21 van Adele, die met haar tweede album 2011 met grote afstand de best verkopende artiest ter wereld was. Ook het voorprogramma op de laatste Coldplay tour hielp mee haar aan een nog groter publiek bekend te maken. Our Version of Events verkocht uiteindelijk wereldwijd miljoenen stuks en het succes lijkt nog bepaald niet over.

Op 11 november 2012 gaf Sandé, door het zeer grote succes gevoed, een concert in The Royal Albert Hall, het echte walhalla van de grote artiesten. Met gasten als rapper/producer Professor Green en producer/songwriter/zanger Labirinth (beiden mede producer van haar debuut) twee nieuwe songs in de vorm van Enough en Pluto (alleen op de DVD) en een ideale cover van haar heldin Nina Simone in de vorm van I Wish It Would Feel To Be Free is een zeer attractieve setlist samengesteld die het publiek met graagte tot zich nam. De dubbele versie van Live At The Royal Hall bevat naast de CD ook de DVD registratie. 

Tracklisting Live At The Royal Albert Hall:

CD:

 1. Daddy
 2. Where I Sleep
 3. Breaking The Law
 4. Enough
 5. My Kind Of Love
 6. Clown
 7. River
 8. I Wish It Would Feel To Be Free
 9. Suitcase
 10. Read All About It (Part.III) (met Professor Green)
 11. Wonder
 12. Mountains
 13. Heaven
 14. Beneath Your Beautiful (met Labirinth)
 15. Maybe

DVD:

 1. Daddy
 2. Tiger
 3. Where I Sleep
 4. Breaking The Law
 5. Enough
 6. My Kind Of Love
 7. Abide With Me
 8. Clown
 9. River
 10. I Wish It Would Feel To Be Free
 11. Suitcase
 12. Read All About It (Part.III) (met Professor Green)
 13. Wonder
 14. Mountains
 15. Heaven
 16. Beneath Your Beautiful (met Labirinth)
 17. Maybe

Extra: Our Version Of Events (from the road)