×

Nieuws

31 januari 2022

Een nieuwe rubriek: Written in Music Opinie

Geschreven door: WiM Redactie

Na vele jaren van recensies, artikelen en het schrijven van liveverslagen (en wat al niet meer) hebben wij besloten ons ook wat meer te openen over waar we als muziekmedium ook voor staan. Er zijn gewoonweg teveel zaken die zich gerelateerd aan muziek of binnen de muziek afspelen die ons intrigeren, boeien of irriteren dat we het gewoon niet meer over ons hart kunnen verkrijgen daar niet over te schrijven.

De wereld van muziek raakt zoveel meer dan de kunstvorm die het is. Muziek staat immers niet los van de maatschappij, maar staat er midden in. Dat betekent dat wat we in de maatschappij zien ook effect heeft op muziek. En soms juist andersom. Muziek kan immers ook het verschil maken.

Er is een wijd scala aan onderwerpen die zich in die samenhang aandienen, relevant voor muziek, relevant voor de maatschappij of beide, waar wij in deze nieuwe rubriek bij willen staan. Of dat nu de invloed van commercie op muziek is, politiek en muziek, muziek en seksualiteit, over de wijze waarop muziek zich presenteert. Of zich laat presenteren. Wij komen er over aan het woord. Maar we gaan ook muzikanten het woord geven. Het zijn immers onderwerpen die hen ook raken.

Met Written Opinie zetten we onze kijk neer op de wereld van muziek en muziek in de wereld. Bedenk het maar. We zullen persoonlijk zijn. We zullen breedsprakig zijn. Over heel veel meer dan muziek alleen, maar wel steeds met muziek als basis. Geschreven door een vaste groep Written in Music journalisten verzameld onder de noemer Writtenredactie.