×

Nieuws

05 augustus 2013

Eddie van Halen’s soundtrack voor The Wild Life

Geschreven door: Richard Verbrugge

In de periode dat Edward van Halen de solo voor Michael Jackson’s Beat It opnam en componeerde voor wat later het legendarische 1984 album zou worden met de wereldhit Jump, schreef hij ook de soundtrack voor de film The Wild Life. Deze film was bedoeld als opvolger van Fast Times At Ridgemont High, maar haalde niet het succes van die cult classic. De soundtrack die werd uitgebracht telde maar 1 nummer van Edward van Halen: Donut City. Het eindthema verscheen een paar jaar geleden op internet. De andere opnamen werden nimmer uitgebracht en waren evenmin op bootleg of via internet beschikbaar. Dat gaat veranderen!

De Van Halen News Desk, een fanclub waarvan de redactie goed met de band is bevriend, gaat de opnamen allemaal uitbrengen via internet. De komende weken zal er elke week een nummer worden uitgebracht. De eerste opname heet Out The Window en is eigenlijk geen nummer, maar een kort stukje gitaargeweld dat behalve in The Wild Life ook werd gebruikt in de eerste Back To The Future film. Iedereen die die film heeft gezien herinnert zich vermoedelijk wel de scene waarin Marty McFly in een geel pak zijn vader wakker maakt met een opname vol gitaargeweld. Welnu, dat is het gitaargeweld van Out The Window.

Alle opnamen werden door Edward van Halen gemaakt zonder hulp van broer en drummer Alex. Zijn normaliter zo typerende drumwerk op Van Halen albums ontbreekt op de soundtrack. Ook de bas van Michael Anthony en de zang van David Lee Roth ontbreken, maar toch klinkt het als Van Halen. Luister en oordeel zelf naar de reeds bekende nummers en het onlangs gepubliceerde Out The Window.

The Wild Life – Closing Credits (met de keyboard van Jump)

Donut City (van de originele soundtrack)

Out The Window (uit Back To The Future)