×

Nieuws

30 september 2010

Doobie, Doobie Doo again

Geschreven door: Richard Verbrugge

In de vroege jaren zeventig waren de Doobie Brothers een van de populairste band in de Verenigde Staten. Nu zal de naam Doobie Brothers niet direct bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar de eerste tonen van liedjes als China Grove en Long Train Running zal menigeen toch direct herkennen. Hun laatste albumfeit was Sibling Rivalry uit 2000.

Nu, tien jaar later melden de heren zich terug aan het front met World Gone Crazy. De Doobie Brothers worden nog steeds geleid door oprichters en belangrijkste songschrijvers Tom Johnston en Pat Simmons. Zij worden bijgestaan door o.a. John McFee (gitaar) en Mike Hossack (drums) die ook al een tijd in de band zitten. Tal van muzikanten die in het verleden voor Doobie Brothers hebben gespeeld of gezongen zoals Michael McDonald ontbreken op dit album.

Voor de productie van dit album deden Doobie Brothers een beroep op de legendarische producer Ted Templeman. Templeman was al met pensioen, maar na het bezoeken van een aantal repetities ging hij overstag en werkt met hen samen voor dit album. Op World Gone Crazy zijn fraaie zanglijnen te horen die een harmonie vormen met elektronische en akoestische instrumenten. De single Nobody klinkt als een opgefriste jaren tachtig hit. De fans van Doobie Brothers zullen naar verwachting in hun nopjes zijn met dit album.

Nu maar bidden dat Ted Templeman ook de nieuwe Van Halen schijf zal produceren. Templeman zat immers bij alle Van Halen klassiekers met David Lee Roth achter de knoppen. Templeman was bijvoorbeeld de man die Edward voorstelde om Eruption op plaat vast te leggen. De rest is historie.

Doobie Brothers zijn samen met ZZ Top op 19 oktober live te zien in Go Planet in Enschede.

Tracklisting World Gone Crazy:

 1. A Brighter Day
 2. Chateau
 3. Nobody
 4. World Gone Crazy
 5. Far From Home
 6. Young Man’s Game
 7. Don’t Say Goodbye
 8. My Baby
 9. Old Juarez
 10. I Know We Won
 11. Law Dogs