×

Nieuws

24 januari 2011

De verleiding is terug

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Roadrunner

Within Temptation, Nederlands internationaal meest succesvolle rockformatie van de voorbije jaren, is terug met een nieuwe single. Faster is de eerste single van het nieuwe album The Unforgiving en verkrijgbaar als digitale download en te beluisteren op de site van de band. Een trailer van het volledige nieuwe album is er ook  te zien.

withinunforgivingHet nieuwe album The Unforgiving komt op 28 maart uit. The Unforgiving is het vijfde studioalbum en het eerste conceptalbum van de band. Het is geïnspireerd op de verhaallijn van een comic geschreven door Steven O’Connell en geïllustreerd door Romano Molenaar. Gedurende dit jaar zal elke twee maanden een deel van de comic worden uitgebracht.

Zangeres Sharon den Adel:  “Voor dit album zijn we met een totaal andere insteek aan het werk gegaan omdat we graag een nieuwe stap wilden zetten in onze creatieve ontwikkeling. Elke track op The Unforgiving is geschreven op basis van de comic. De hoofdkarakters uit de comic belichamen de karakters in de songs. Door het concept werden we uitgedaagd onze grenzen te verleggen en het inspireerde om de sound vanuit een andere hoek te benaderen. Dit resulteerde in een album met onze beste liedjes tot nu toe!”

In december 2010 onthulde de Nederlandse band, die wereldwijd inmiddels meer dan 3 miljoen albums en DVD’s heeft verkocht, een eerste track van het nieuwe album die tevens in de trailer van de film Me & Mr Jones wordt gebruikt. De film is geïnspireerd op het verhaal van Natalee Holloway die in 2005 verdween op Aruba.

Tracklisting The Unforgiving:

 1. Why Not Me
 2. Shot In The Dark
 3. In The Middle Of The Night
 4. Faster
 5. Fire And Ice
 6. Iron
 7. Where Is The Edge
 8. Sinéad
 9. Lost
 10. Murder
 11. A Demon’s Fate
 12. Stairway To The Skies