×

Nieuws

07 december 2017

De dubbele bodem in de Hendrix schatkist

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Sony Legacy

Telkens als we denken dat elke noot van Jimi Hendrix is uitgebracht, wordt enige tijd later een nieuwe release aangekondigd. Op 9 maart 2018 zal een nieuw Hendrix album worden uitgebracht met de naam Both Sides Of The Sky. Op die compilatie staan dertien nummers die tussen 1968 en 1970 werden opgenomen.

Both Sides Of The Sky is na Valleys Of Neptune (2010) en People, Hell And Angels (2013), het derde en laatste deel van een trilogie albums onuitgebrachte stdioalbums. De restauratie van Hendrix muzikale archief begon in 1997 en had als doel de opnamen in de best mogelijke kwaliteit uit te brengen. De familie van Hendrix overzag het proces en huurde daarvoor John McDermott en Eddie Kramer in.

Het merendeel van het materiaal op deze compilatie is opgenomen met Billy Cox op bas en Buddy Miles op drums. Naast eigen materiaal zoals Stepping Stone, Jungle en Cherokee Mist zijn er ook covers zoals Mannish Boy van Muddy Waters. Tevens is een samenwerking met Stephen Stills toegevoegd in de vorm van het nummer Woodstock. Op het nummer Things I Used To Do horen we Hendrix samen met Johnny Winter.

Kramer is positief over het hele restauratieproces: “Jimi’s true home was the studio, that’s where the music and the magic happened. He loved everything about recording and it’s been my distinct pleasure and an honor to play a part in that process both then and now.”