×

Nieuws

27 januari 2013

Cinematic Orchestra zangeres verrast met solo album

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Far Out Recordings

Op 25 februari zal Heidi Vogel, ook bekend als zangeres van The Cinematic Orchestra, haar solo album Turn Up The Quiet, uit gaan brengen. Het betreft naast een verrassende collectie Braziliaanse klassiekers van Tom Jobim, João Donato, Vinicius De Moraes een knappe versie van Black Narcissus van Joe Henderson.

Op het gehele album wordt Heidi begeleid door de geweldige gitarist Josue Ferreira en gastmuzikanten zijn onder meer zanger Cleveland Watkiss, pianist Austin Peralta (een zeer goede vriend die kortgeleden, op de veel te jonge leeftijd van 22, plotseling overleed) en Ivo Neame. Het album bevat als bonus een aantal zeer geslaagde remixen van The Cinematic Orchestra, IG Culture en Emanative.

Heidi Vogel maakte haar eerste stappen op het professionele muziekpad bij Cirque du Soleil, om vervolgens in de jazz & soul scene van Londen en Los Angeles verzeild te raken. In Londen kwam ze in contact met Jason Swinscoe van The Cinematic Orchestra die haar, na het horen van haar prachtige stem, gelijk als lead zanger van zijn band vroeg. Met de band toerde ze in 2007 over de gehele wereld (USA, Australie, Zuid-Afrika, Canada en Europe). Ze eindigden de zeer succesvolle tour met een optreden in The Royal Albert Hall (opgenomen voor het enige live album dat Cinematic uitbracht) en een geweldige live performance bij de Amerikaanse Jimmy Kimmel TV show. Vogel vervolgde haar carrière op het hoofdpodium van The Big Chill Festival UK in 2010 en trad het daarop volgende jaar op als support voor Erykah Badu tijdens Dubai’s Chill Out Festival. Optredens op North Sea Jazz Festival, Coachella, Gilles Peterson Worldwide en Blue Note Jazz Festival volgden. Op eigen kracht wist Vogel de afgelopen jaren, tijdens haar solo optredens, steeds meer publiek voor zich te winnen.

Tracklisting Turn Up The Quiet:

 1. Medo De Amar
 2. Copacabana ft. Ivo Neame
 3. Modinha
 4. Black Narcissus ft. Cleveland Watkiss
 5. Inutil Paisagem
 6. Chelsea Bridge ft. Ivo Neame
 7. Love Dance ft. Austin Peralta & C Watkiss
 8. Bonita
 9. The Frog
 10. Juazeiro
 11. Dindi ft. Austin Peralta
 12. Black Narcissus (Remix by Cinematic Orchestra)
 13. Black Narcissus (Remix by Emanative)
 14. Turn Up The Quiet (Remix by IG Culture)

PS. Turn Up The Quiet kwam in 2011, via het eigen kleine Fly Like A Bird Records, in een andere versie (met een aantal tracks in andere uitvoeringen) uit als Lagrimas De Um Passaro – Tears Of A Bird. Heidi ziet Turn Up The Quiet, die een wereldwijde release krijgt, zelf als haar echte debuut.