×

Nieuws

18 januari 2013

Chazzy Green funkt tijdens Leidse jazzweek

Geschreven door: Rik van Boeckel

De Amerikaanse saxofonist en fluitist Chazzy Green zal tijdens de Leidse Jazzweek een funk workshop geven (zaterdagmiddag 26 januari). Ook zal hij deelnemen aan een tenor battle waaraan verder wordt deelgenomen door tenorsaxofonisten als Naomi Adriaansz, Rinus Groeneveld en Boris van der Lek. Drummer Joost Kroon (o.a. Hans Teeuwen, Kane, Carice van Houten) is als speciale gast aan de line up toegevoegd.

Chazzy Green is een gerenommeerd saxofonist en fluitist uit Los Angeles waar hij actief is in de Jazz/Funk/R&B scene. Green is te horen op alle hits van Ray Parker Jr. en hij heeft samengewerkt en getourd met The Brand New Heavies, Macy Gray, Caron Wheeler, WAR, Johnny “Guitar” Watson, Cameo en The Brothers Johnson. Momenteel toert hij met soul legende Bobby Womack en in februari speelt hij op Java Jazz Festival in Jakarta met zijn leerling James Carter en ….. met Macy Gray. De workshop Funk It Up vindt plaats op zaterdagmiddag 26 januari van 15.00 tot en met 16.00.

Tijdens de workshop worden 2 stukken van Chazzy Green’s CD The Funky Sax Man  ingestudeerd en nog 1 bekend funknummer. Door het spelen van bluesscales, uitleggen van diverse rythms kunnen de deelnemers ontdekken hoe de typische funkrythms op een blaasinstrument of ander instrument te spelen. Chazzy neemt  geschreven partijen mee op elk niveau,  zodat een ieder mee kan doen! Tussendoor zal Chazzy ook zelf een aantal songs spelen en zichzelf laten horen! Door de positieve energie van Chazzy zal de workshop voor jong en oud maar ook voor het publiek een onvergetelijke ervaring worden.

Chazzy Green wordt tijdens de workshop begeleid door Bruce James op keyboard en Leidenaar Robbie Carree op drums. James is een echte “soulman” (samen met Bella Black een van de hoogtepunten tijdens de Leidse Jazzweek 2012). Luister naar zijn muziek en je zintuigen worden geprikkeld als nooit tevoren. De authentieke Sound of the AmericanSouth. Hij is te vergelijken qua geluid met Otis Redding en Tom Waits. In zijn carriere deelde Bruce het podium met o.a. Jimmy Smith, Bernie Worrel, Burning Spear, The Last Poets en nog veel meer.

Robbie Carree is winnaar van de Dutch Blues Award 2011 en o.a. bekend van King Mo en Men in Blues. Hij speelde meerdere malen op het North Jazz Festival o.a met Grammy Winnaar Bob Florence en Mr Boogie Woogie. Hij begeleidt vele Nederlandse en internationale top jazz/blues/rock muzikanten. En is docent slagwerk bij BplusC die de workshop organiseert.

Voordat de workshop begint spelen verschillende jazzbands van BplusC o.l.v. Anja Nielsen en Martien de Kam zoals de Really Big Band en Saxorkest Funky Stuff.

Foto Chazzy Green: Harry Otto

Workshop van Chazzy Green in Breda in 2012:

https://www.youtube.com/watch?v=n3nb7GTRc4U