×

Nieuws

27 februari 2013

Calexico in de openlucht in Bloemendaal

Geschreven door: WiM Redactie

Label: City Slang

Donderdag 15 augustus komt Calexico naar Nederland. Patronaat (Haarlem) haalt de band naar het Bloemendaalse openluchttheater Caprera, en het is daarmee de eerste van een nieuwe serie zomerconcerten die daar gaan plaatsvinden. De voorverkoop is vandaag gestart.

De Amerikaanse band, onder aanvoering van zanger/gitarist Joey Burns en drummer John Convertino, bracht in september 2012 het meesterwerk Algiers uit, vernoemd naar de wijk in New Orleans waar de mannen de nummers schreven. Op het album is de klassieke Calexico mix van alternative country, woestijnrock en Latijns Amerikaanse muziek te horen, maar het mengt net zo gemakkelijk met Portugese fado, ‘50s jazz, ‘60s surf en zigeunermuziek. Een melting pot, precies zoals New Orleans ook omschreven wordt, zonder daarbij in clichés te vervallen.

Terwijl de zon zich rustig achter de duinen laat zakken, vindt dit concert plaats in de openlucht in het prachtige openluchttheater Caprera, gelegen aan de Bloemendaalse bosrand. Voorgaande jaren haalde Patronaat ook The National, Angus & Julia, Tori Amos en Beach House naar deze adembenemende locatie.