×

Nieuws

11 november 2010

Alweer 1 jaar Written in Music!!!

Geschreven door: WiM Redactie

Met heel erg veel trots kondigen we vandaag het 1 jarig bestaan van Written in Music aan. Het was een fantastisch jaar!

Vlak voor de zomer van 2009 ontstond het idee om een online muziekmagazine te beginnen. Een online magazine wat geheel anders zou zijn dan alle andere magazines. Een online magazine alleen over muziek. Muziek in de breedte: van metal naar klassiek, van roots naar jazz en van world naar electronica. Een online magazine voor muziekliefhebbers gemaakt door journalisten met een diepe liefde voor muziek. Terwijl de site, gedurende de zomer, steeds meer vorm kreeg werd de naam van boven doorgegeven op het strand van Cabo Roig in Spanje. Written In Music bleek exact de naam die we voor ons online magazine nodig hadden. Vlak na de zomer werd met de eerste schetsen van de site duidelijk dat we goed bezig waren en vanaf dat moment ging alles heel snel. De eerste journalisten werden gevonden en begonnen vol enthousiasme te schrijven. De opzet van de site en het WiM logo vonden zijn ware vorm in de maand oktober en begin november waren we klaar om los te gaan. Met nog een week flink stukken schrijven en de site vullen gingen we uiteindelijk op 11 november 2009 online. Wat een kick om ineens te zien waar we zo lang druk mee bezig waren geweest! Een enorm trots gevoel werd ons meester, helemaal toen de eerste enthousiaste reacties binnen kwamen.

Internet is een snel medium waar wij met ons online magazine wat rust in wilden aanbrengen. Mooie artikelen schrijven zonder afgesproken lengte. Puur de journalisten laten schrijven wat ze kwijt willen. In tegenstelling tot wat iedereen voor zekerheid aannam, lezen de bezoekers van WiM wel degelijk langere recensie en artikelen. Voor ons heel goed nieuws dus. En nog mooier: We groei(d)en razend snel met pageviews en unieke bezoekers. Iets om vreselijk trots op te zijn.

Natuurlijk hadden we dit nooit kunnen bereiken zonder onze geweldige journalisten: Robert Schuurman, Sicco Roukema, Richard Verbruggen, Carl Puhl, Didi de Pooter, Edwin Hofman, Norbert Tebarts, Ron de Joode, Wilbert Stuifbergen en fotograaf Iñigo Garayo. Wij zijn hen dus meer dan dankbaar.

Het komend jaar willen we doorgroeien naar nog beter en completer. Met de vinylpagina’s die op vrijdag 12 november losgaan wordt daar al een flinke stap in gezet. Maar er komt nog veel meer aan de komende maanden, dus blijf opletten. Stilstaan is iets wat wij bij WiM niet kennen.

We willen jullie bedanken voor alle positieve reacties, het enthousiasme en de hulp die we hebben mogen ontvangen en we gaan op voor een nieuw prachtig jaar!