×

Nieuws

13 maart 2012

Alison Krauss & Union Station in Carré

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Rounder Records

Bluegrass artieste Alison Krauss en haar band Union Station gaan op tournee. Tijdens hun Paper Airplane Tour 2012 doen zij ook Carré in Amsterdam aan en wel op woensdag 11 juli. Ticketverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur. De Paper Airplane Tour is de eerste internationale tournee van het ensemble, sinds de uitverkochte tour door Groot-Britannië en Ierland in november 2011.

Op 12 april 2011 werd het langverwachte album Paper Airplane van Alison Krauss & Union Station uitgebracht. Het album kwam meteen binnen op de derde plaats van de Top 200 Billboard Album Chart, steeg tot nummer 11 in het Verenigd Koninkrijk en belandde in de top 10 van Ierland en van Scandinavië. Paper Airplane is het veertiende album van Krauss en haar band, en is de opvolger van Lonely Runs Both Ways uit 2004, dat drie Grammy Awards won. Na de release van dat album volgde een uitverkochte tournee in 2005 door Groot-Britannië, waaronder twee shows in het Hammersmith Apollo in Londen. In 2007 bracht Alison Krauss, in samenwerking met Robert Plant, het internationaal vermaarde Raising Sand uit. Dit album leverde het gelegenheidsduo verschillende platina albums op en maar liefst zes Grammy’s, waaronder ‘Single van het jaar’ en ‘Album van het jaar’. Ook ontving Raising Sand een nominatie voor de Mercury Prize en werden er tot op heden ruim drie miljoen exemplaren verkocht.

Alison Krauss zal dit jaar op tournee gaan met haar eigen Union Station met daarin natuurlijk Dan Tyminski (gitaar, mandoline en zang), Barry Bales (bas en achtergrondzang), Ron Block (banjo, gitaar en achtergrondzang) en Jerry Douglas (Dobro-gitaar en achtergrondzang). Alison Krauss en de Union Station band deden vorig jaar ook al Groot-Britannië en Ierland aan, en zullen dit jaar aan hun Europese tournee beginnen en op 11 juli een bezoek brengen aan het Amsterdamse Carré.

Alison Krauss’ ontegenzeglijke talent is het gemak waarmee zij de kloof tussen roots en country, rock en pop overbrugt. Sinds zij als veertienjarige een contract tekende met Rounder Records, in 1985, heeft Alison Krauss al meer dan 12 miljoen albums verkocht en een ongelooflijk aantal van 26 Grammy’s gewonnen. Dat is het hoogste aantal dat een vrouwelijke artiest ooit in ontvangst heeft mogen nemen, en het op drie na hoogste aantal van alle Grammy-winnaars in de geschiedenis van de Grammy Awards. Haar live shows zijn een adembenemende ervaring die haar vele fans voor geen goud zullen willen missen.

Alison Krauss & Union Station

  • Woensdag 11 juli 2012
  • Amsterdam – Carré
  • Entree: € 50, € 53, € 56, € 59 (excl. servicekosten)
  • Aanvang: 20.00 uur