×

Nieuws

25 maart 2012

Aangename lenteverrassing: Hello Alone van Charlie Winston

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Real World Records

In mei zal het album Running Still gaan verschijnen. Het betreft het tweede album van de Britse Charlie Winston die met zijn eersteling Hobo, via Frankrijk, met veel succes Europa veroverde.

Charlie Winston startte zijn muzikale carrière zo’n 15 jaar geleden samen met zijn broer Tom (Baxter). De broers besloten vervolgens op eigen kracht verder te gaan. Tom zeer succesvol met de albums Feather And Stone (2004) en Skybound (2008). Charlie nam het album My Way op in de studio’s van Real World, waarna RW studio eigenaar Peter Gabriel zo enthousiast werd dat hij Charlie eerst tekende voor Real World records en vervolgens mee op wereldtour nam (2007). Voor de liefde verhuisde Charlie in 2008 naar Parijs waar hij met het album Hobo (2009) een enorm succes had. Op basis van de dikke hitsingle Like A Hobo verkocht zijn album daar een platina status bij elkaar. De rest van Europa volgde snel daarna.

Nu dik 3 jaar later zal zijn derde album Running Still in mei in Nederland en België gaan verschijnen. Het album verscheen reeds einde van het vorig jaar, met veel succes, in Frankrijk. Wij hebben alvast de clip van de prachttrack Hello Alone voor je.