×

Recensie

30 december 2015

Jimi Hendrix – Electric Church

Geschreven door: Richard Verbrugge

Uitgebracht door: Sony Legacy

In oktober plaatsten we een recensie van het album Jimi Hendrix Experience – Freedom (Atlanta Pop Festival). Inmiddels heeft de bijbehorende DVD het licht gezien. Electric Church laat het optreden bijna integraal zien en wordt voorafgegaan door een half uurtje interviews met direct betrokkenen zoals drummer Mitch Mitchell en bassist Billy Cox, producer Eddie Kramer, de organisatoren van dit reusachtige festival (meer dan 500.000 bezoekers) en hedendaagse muzikanten als Kirk Hammett (Metallica) en Derek Trucks.

Zoals al gemeld in de CD recensie is deze concertregistratie interessant omdat naast vaste nummers uit zijn repertoire als Purple Haze en Hey Joe ook nieuwer materiaal zoals het destijds nog niet verschenen Straight Ahead en Lover Man voorbij komt. De lange blues klassiekers Red House en Hear My Train A-Comin’ boeien dankzij de improvisatie van het hardwerkende trio.

Hoewel de beeldkwaliteit voor materiaal dat decennia lang ergens lang te verstoffen zonder meer goed is te noemen is het camerawerk vaak wat knullig en amateuristisch. Hendrix wordt veel vanaf onder en van achter gefilmd. De geluidskwaliteit voor een opname van 45 jaar oud is daarentegen uitzonderlijk goed te noemen. Kortom, een schijf voor met name de verstokte liefhebbers van de veel te vroeg overleden gitaarheld.

Tracklisting Electric Church

 1. Fire
 2. Lover Man
 3. Spanish Castle Magic
 4. Red House
 5. Room Full of Mirrors
 6. All Along the Watchtower
 7. Freedom
 8. Foxey Lady
 9. Purple Haze
 10. Hey Joe
 11. Voodoo Child (Slight Return)
 12. Stone Free
 13. The Star-Spangled Banner
 14. Straight Ahead

+ documentaire

https://www.youtube.com/watch?v=65lgL2J5408