×

Concert

02 september 2019

Welkom op Into The Great Wide Open 2019

Geschreven door: Dick Hovenga

Op de donderdagavond Into The Great Wide Open (ITGWO) de eerste muziek zien, alvast een biertje drinken en iets eten blijft een heerlijke inkomer. En ondanks dat het grote Sportveld nog niet open was stonden er op het bospodium De Open Plek en ook Bij de IJsbaan al een aantal mooie dingen. Wij kozen voor het uit Brighton afkomstige Squid als eerste band Bij de IJsbaan maar daar wilde het geluid nog niet helemaal lukken. En hoewel de band heel graag wilde en een aanstekelijke sound, vol alternative funk en een over alles heen schreeuwende drummer, bleek te hebben kwamen ze dus niet helemaal door. De eerste kennismaking met de nieuwe plek waar het podium staat beviel ook nog niet echt.

We besloten dus om even naar De Open Plek te lopen Onipa te gaan kijken, de Londense band die nog maar een jaar bij elkaar is en in verschillende lagen Afrikaanse muziek duikt. Onder aanleiding van de Ghanese K.O.G. (vocalen, percussie) en met de Britse Tom Exell (gitaar, percussie), en een wel heel puike ritmesectie, speelde de band een lekker energieke set waarbij duidelijk was dat als je als muzikant zelfs op die eerste avond al een beetje aanzet het publiek al gretig op en neer voor het podium springt.

superorganism

Alles wat Superorganism, ook uit Londen afkomstig, dus vooral niet voor elkaar kreeg. Hoewel hun gelijknamige debuut een absolute aanrader blijft kwam de live-set op die eerste avond maar niet uit de verf. Voor een heel groot gedeelte had dit te maken met de attitude van zangeres Orono Noguchi die na 3 nummers vals zingen het tijd vond het publiek af te zeiken omdat ze niets dansten. Tja, dan kun je nog met heel veel show het podium opkomen maar dan lukt het op zo’n eerst avond natuurlijk gewoonweg niet meer. Hoewel ook de beelden achter de band er erg mooi uitzagen. Snel in de herkansing dus….