×

Concert

17 september 2012

Eric Vloeimans en Egbert Derix in Cambrinus

Geschreven door: Wouter Schenk

Zondag 9 september was een uniek duo te zien en te beluisteren in Horst (Limburg). In het overvolle muziekcafé Cambrinus, bekend van z’n vele soorten bier, moest uitbater Jan het publiek teleurstellen als het gaat om het bier: slechts vier soorten verkrijgbaar. Om logistieke redenen in de volle uitverkochte bak.

Café Cambrinus aan de Venrayseweg, een klein podium met een grote naam in de regio Noord-Limburg. Groot is ook de naam van de hoofdgast: Eric Vloeimans. Met de in Horst woonachtige jazzpianist en componist Egbert Derix voor eigen publiek.  Het tweetal had elkaar enkele uren voor het concert getroffen en besloot te beginnen met een improvisatie. Heel intiem en passend bij de sfeer van de kleine ruimte. Daarna wisselden nummers van Vloeimans en Derix af. Vloeimans speelde eerder in Noord-Limburg met de in 2005 verongelukte Glenn Corneille, tevens studiegenoot en goede vriend van de talentvolle Derix. De ingetogen klanken van Vloeimans zorgden voor een perfecte combinatie met het sprankelende spel van Derix. Mooi duo dat ruikt naar meer. Wie weet in buurstad Venlo waar Derix ook regelmatig te zien en te beluisteren is.

Egbert Derix heeft onlangs de CD Paintings In Minor Lila uitgebracht waarin hij samenwerkt met o.a. John Helliwell (Supertramp) alsmede  Fish & Steve Hogarth (Marillion).

Foto’s: Wouter Schenk.