×

Concert

10 december 2016

DeWolff vlamt opnieuw in Victorie, Alkmaar

Setlist

 1. Easy Money
 2. Sugar Moon
 3. Medicine (debuut)
 4. Satilla No. 3
 5. Tired of Loving You
 6. Stand Up Tall
 7. The Pistol
 8. Don't You Go Up the Sky (debuut)
 9. Love Dimension

In Alkmaar verrijst na jaren soebatten in de gemeenteraad eindelijk een modern poppodium. De nieuwe Victorie zaal opent in februari 2017. Hopelijk zien we daar DeWolff snel verschijnen want hun optreden in het oude Victorie was fantastisch. Het trio geniet een uitstekende live reputatie en ook op deze miezerige decemberavond was men weer goed op dreef. Voor de bezoekers bleek het heerlijke avondje dus niet op 5 december, maar drie nachten later te vallen.

Het spits werd afgebeten door Storksky, een duoformatie rond zanger en gitarist Michiel Claessen, een jeugdvriend van Pablo van der Poel. De band doet door haar samenstelling en groovende muziek sterk denken aan Royal Blood en White Stripes. De riffs en strakke drumpartijen vliegen de bezoekers in Alkmaar om de oren en menigeen is verrast door de volle sound die het duo neerzet. De nummers zijn strak en aanstekelijk en herinneren geregeld aan Queens Of The Stone Age. Songtitels kan uw recensent niet noemen omdat hij niet bekend is met het materiaal, maar dat is binnenkort anders want Storksky is overtuigend genoeg om eens op zoek te gaan naar hun debuut EP die eerder dit jaar uitkwam.

Rond half tien gaat het Limburgse trio DeWolff van start en de sfeer zit er na Easy Money meteen goed in. De band is blij met de ontvangst die hen ten deel valt en steekt veel energie in het optreden. De jongens spelen inmiddels zo lang samen dat ze elkaar in de jams moeiteloos volgen. Het levert fraaie versies op van Black Cat Woman en het imposante Tired Of Loving You. Hoogtepunt is (wederom) Don’t You Go Up the Sky waarin een prachtige ode aan Allman Brothers is verwerkt (In Memory Of Elisabeth Reed). Met maar liefst vijf nummers is het nieuwe album Roux-Ga-Roux sterk vertegenwoordigd. Tegen het eind van het concert ontstaat er zowaar een moshpit voor het lage podium. Vrolijke en aanstekelijke taferelen die de feeststemming verhogen. De terugkerende grap over de kalender waarvoor de jongens in hun zwembroekjes hebben geposeerd (geen voer voor liefhebsters van gespierde torso’s) slaat aan en leidt tot hilariteit. De man achter de knoppen levert beter werk dan tijdens het voorprogramma, er is geen hinderlijke galm en de gitaar, toetsen en drums klinken prima. Vanzelfsprekend komen de heren niet weg zonder toegift. Die komt er in de vorm van het nieuwe Love Dimension. Een fraai slot van een prima concert. Tot ziens in de nieuwe Victorie!

Setlist

 1. Easy Money
 2. Sugar Moon
 3. Medicine (debuut)
 4. Satilla No. 3
 5. Tired of Loving You
 6. Stand Up Tall
 7. The Pistol
 8. Don't You Go Up the Sky (debuut)
 9. Love Dimension