×

Recensie

World

15 mei 2006

Vicente Amigo

Un Momento En El Sonido

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Columbia

Un Momento En El Sonido Vicente Amigo World 4.5 Vicente Amigo – Un Momento En El Sonido Written in Music https://writteninmusic.com

De in Sevilla geboren maar in Córdoba woonachtige Spaanse gitarist Vicente Amigo mag met de recht de meester van de flamenco genoemd worden. Met zijn briljante gitaarspel, geleerd van de oude maestro Manolo Sanlucar, is hij de laatste vijftien jaar wereldwijd uitgegroeid tot een ware superster.

Reeds als jonge gitarist won hij eind jaren 80 alle belangrijke en presticieuze flamencoprijzen die er te winnen waren. Het samenwerken met andere grote talenten als El Pele en Cordobes brachten Amigo tot nog grotere hoogten. Zijn grote doorbraak kwam uiteindelijk omdat hij de songs op zijn albums altijd wist te doorspekken met een enorme power

Zijn nieuwe album Un Momento En El Sonido, nu verkrijgbaar in Nederland, verscheen reeds vorig jaar in Spanje en werd daar als de comeback van het jaar gezien. Vanaf 2000 had Amigo dan wel met Sting samengewerkt en alle songs voor het Canto-album van zijn vriend El Pele geschreven en geproduceerd, maar hij had geen eigen album uitgebracht.

Met dit nieuwe album zou Amigo, en zeer terecht, nu ook de Nederlandse markt optimaal gaan veroveren. De kwaliteit knalt namelijk van de schijf af. Flamenco met zoveel passie, spelplezier en genialiteit gespeeld hoor je namelijk maar heel erg weinig.

En Amigo mag de traditionele flamenco dan wel nooit uit het oog verliezen, hij vindt altijd weer nieuwe wegen om zijn spel te moderniseren. Het fraaie Campo De La Verdad is daarvan een mooi voorbeeld. Als een heerlijke zomeravond met een gitaar op een dakterras startend en uiteindelijk uitmondend als een uitbundig flamencofeest met dans en zang.

Un Momento En El Sonido is een album dat ook in Nederland optimale aandacht verdient.  1. Demipati
  2. Campo De La Verdad
  3. Mezquita
  4. Tangos Del Arco Bajo
  5. Bolero A Marcos
  6. Silia Y El Tiempo
  7. Oriente Mediterraneo
  8. Rocamador
  9. Un Momento En El Sonido
  10. Bolero A Marcos (Version: Arregles De Cuerda)