×

Recensie

Rock

02 april 2012

The Decemberists

We All Raise Our Voices To The Air

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Capitol

We All Raise Our Voices To The Air The Decemberists Rock 4 The Decemberists – We All Raise Our Voices To The Air Written in Music https://writteninmusic.com

Hun laatste album The King is Dead was een van de muzikale hoogtepunten van 2011. De daarop volgende Europese tour een van de meest succesvolle. We All Raise Our Voices To The Air is een lekker uitbundig verslag op een dubbelalbum vastgelegd.

Met een speeltijd van bijna 2 uur is We All Raise Our Voices To The Air (Live Songs 04-11.08-11) een zeer aangename aangelegenheid geworden. Voor iedereen die de band vorig jaar op 15 maart in een stevig uitverkocht Paradiso, Amsterdam zag optreden, is dit album het geschenk waarop gehoopt was. Natuurlijk wel met een andere setlist maar daar staan genoeg andere parels tegenover. De opnamen voor het live album werden volledig in Amerika gemaakt, het land waar de band al jaren optreedt in zalen waar zo’n 2.500 tot 7.500 bezoekers in kunnen. De band is in hun thuisland dus een ‘grote’ band en je kon in Paradiso al horen dat de band uistekend weet hoe ze live moet overtuigen.

We All Raise Our Voices To The Air bevat vrijwel alle songs van hun veelgeprezen laatste album The King is Dead en daarnaast een fijne collectie song uit hun oudere oeuvre. Dus naast erg fijne versies van Down By The River en Calamity Song ook geweldige versies van The Infanta, de overrompelende concert opener, en (een complete) The Crane Wife. Opvallend is hoe meer volgroeid de songs van The King is Dead klinken 8 maanden na het Paradiso concert. Echt elke song klinkt nog beter dan op het studioalbum. Maar voor het publiek zijn het natuurlijk ook de oude bekende live krakers als Leslie Ann Levine, The Rakes’ Song, Billy Liar en prachtversies van June’s Hymn (van TKID) en Grace Cathedral Hill die de hoogtepunten vormen. Met aan het einde van het concert nog fantastische versies van The Mariner’s Revenge Song en Dracula’s Daughter > O Valencia! is We All Raise Our Voices To The Air een prachtige gelegenheid The Decemberists in volle live glorie te horen.

Tracklisting We All Raise Our Voices To The Air:

CD1:

 1. The Infanta
 2. Calamity Song
 3. Rise To Me
 4. The Soldiering Life
 5. We Both Go Down Together
 6. The Bagman’s Gambit
 7. Down By the Water
 8. Leslie Ann Levine
 9. The Rake’s Song
 10. The Crane Wife 1, 2, and 3

CD2:

 1. Oceanside
 2. Billy Liar
 3. Grace Cathedral Hill
 4. All Arise!
 5. Rox In the Box
 6. June Hymn
 7. Dracula’s Daughter > O Valencia!
 8. This is Why We Fight
 9. The Mariner’s Revenge Song
 10. I Was Meant For the Stage


 1. The Infanta
 2. Calamity Song
 3. Rise To Me
 4. The Soldiering Life
 5. We Both Go Down Together
 6. The Bagman's Gambit
 7. Down By The Water
 8. Leslie Ann Levine
 9. The Rake's Song
 10. The Crane Wife 1, 2, And 3