×

Recensie

Pop

11 juli 2015

The Bullfight

La Chasse

Geschreven door: Marcel Hartenberg

Uitgebracht door: Brandy Alexander Recordings

La Chasse The Bullfight Pop 4 The Bullfight – La Chasse Written in Music https://writteninmusic.com

De jacht is mooier dan de vangst. Zonder daarmee een lans te breken voor de hobbyjacht in Nederland, maar zeker wel om daarmee meteen vooraf al een compliment te geven aan The Bullfight. Het gezelschap heeft een album gemaakt dat van eerste nummer tot laatste nummer blijft boeien en dat, wis en drie, je uitnodigt, je intrigeert om vooral ook de teksten van Nick Verhoeven tot je te nemen. Intrigerend is de liefde vaak en The Bullfight heeft dat onderwerp in alle mogelijke donkerheid op La Chasse vastgelegd.

Wat de band met deze langspeler klaarspeelt, is een heel eigen plek te vinden tussen de symforock uit de Canterburhy, authentieke folk, Americana, een vleugje britpop, een snufje invloeden van The Nits en de murderballads van Nick Cave. De liedjes hebben in hun opbouw vaak iets dat britpop ademt, zoals bijvoorbeeld in Jenny’s Got A Gun en Astonishing Blue. De stem van Nick Verhoeven past daar prachtig in. Met zijn zang soms een mix van Leonard Cohen en Nick Cave en de verhalende teksten ontstaat zo een unieke combinatie waar de Rotterdammers trots op mogen zijn.

Een uitgelezen instrumentatie die nooit de muziek overheerst maar gewoonweg aansluit op de liedjes maakt het geheel af. Het is die instrumentatie gecombineerd met de bijzondere teksten die de geest van de Canterbury ademen. Dat slaat nooit helemaal door; daarvoor is de muziek van The Bullfight te divers. Geen slecht nummer op dit album. Moderne sprookjes van Grimm, door een band die een uiterst verzorgd album heeft afgeleverd. Zeer de moeite waard.

Tracklisting La Chasse:

 1. Blue
 2. Jenny’s Got A Gun
 3. Gladly Willingly
 4. The Cold Case Of Irina Lukashenko
 5. Man In The Morning
 6. La Chasse
 7. Don’t Be Afraid
 8. Astonishing Blue
 9. Icequeen
 10. The Storm Behind Our Smiles
 11. Your Problem
 12. The Death Of Martin Van Dongen
 13. This Village’s Lonely Pastor


 1. Blue
 2. Jenny's Got a Gun
 3. Gladly, Willingly
 4. The Cold Case of Irina Lukashenko
 5. Man in the Morning
 6. La Chasse
 7. Don't Be Afraid
 8. Astonishing Blue
 9. Ice-Queen
 10. The Storm Behind Our Smiles
 11. Your Problem
 12. The Death of Martin Van Dongen
 13. This Village's Lonely Pastor