×

Recensie

Pop

08 oktober 2012

The Beauty Room

II

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Far Out Recordings

II The Beauty Room Pop 4 The Beauty Room – II Written in Music https://writteninmusic.com

Tijdloze songs in rijke arrangementen gevat en de prachtige soulstem van Jinadu als groots extra. Voor hun tweede album heeft The Beauty Room alles uit de kast gehaald.

The Beauty Room, het fascinerende project van producer/DJ Kirk Degiorgio en zanger/componist Jinadu, verraste zo’n 6 jaar terug met hun gelijknamige debuut. Weelderig gearrangeerde songs met een tijdloze feel. Het album werd wereldwijd met veel enthousiasme ontvangen. Voor het tweede album werd vervolgens de tijd genomen. Niet alleen werden drummer Chris Whitten (Johnny Cash, Paul McCartney, Dire Straits) gitarist Rob Harris (Jamiroquai) en jazz bassist Brian Bromberg (Elvis Costello, Herbie Hancock) bereid gevonden op het album mee te spelen maar tevens werd het Metropole Orkest gevraagd voor de prachtige orkestbijdragen. De arrangementen werden geschreven door de vermaarde Paul Buckmaster (Elton John, David Bowie, The Rolling Stones) en het orkest werd geleid door held Jules Buckley.

The Beauty Room, afkomstige uit Londen, heeft met hun nieuwe album een van de allermooiste popalbums van dit jaar in handen. Nog veel mooier dan hun debuut van 6 jaar terug. De prachtige melodieën die Simon Janadu schreef en die door DeGiorgio van rake, andersoortige, akkoorden werden voorzien, zijn allen van een schoonheid zoals je die maar weinig hoort. Noem het tijdloos, noem het songs met een seventies feel, dit tweede Beauty Room overtuigd door geweldig geschreven en gearrangeerde songs. Luister naar het openingsdrieluik We Can’t Throw You Away, Shadows Falling en vooral All In My Head en je weet genoeg. Zoveel beter nog dan hun debuut is II gevuld met gepassioneerde, rijke songs die met de soulstem van Janadu naar een nog hoger plan worden getild. Naast het ijzersterke begin wordt de sfeer en klasse zonder kwaliteitsverlies en met prima songs als Wonders In The Sky,One Man Show en Heaven Is In Your Mind (wat een heerlijke climax!!) moeiteloos vastgehouden. 1. We Can’t Throw You Away
 2. Shadows Falling
 3. All In My Head
 4. But For Now
 5. Wonders In The Sky
 6. Walking The Fine Line
 7. One Man Show
 8. So Far
 9. The Last Calling
 10. Heaven Is In Your Mind
 11. No Rejection