×

Recensie

Roots

07 mei 2012

The Band Of Heathens – The Double Down Live In Denver Vol. 1 And

The Double Down Live in Denver vol.1 and 2

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Blue Rose

The Double Down Live in Denver vol.1 and 2 The Band Of Heathens Roots 4 The Band Of Heathens – The Double Down Live In Denver Vol. 1 And 2 Written in Music https://writteninmusic.com

Met twee dubbeldikke CD/DVD live albums laat The Band Of Heathens nog maar eens goed horen waar ze toe in staat zijn. En dat ze momenteel tot het beste behoren wat er op de wereldwijde podia te zien is, wordt nu wel heel erg duidelijk.

The Band Of Heathens verkreeg vanuit thuishaven Austin door live optredens in het vermaarde Momo’s een fijne reputatie. Hun mix van rhythm & blues, rock, Americana vermengd met naar swampblues invloeden zoals Little Feat deze beheerste toen Lowell George nog in de band speelde, is dat ook gewoonweg te energiek om live niet te overtuigen. Om hun reputatie gelijk maar tot munt te slaan werden er in eerste instantie 2 live albums (een uit Momo’s en een uit Antone’s, een andere bekende Austin club) uitgebracht waarmee de band landelijke bekendheid verwierf. De band rond songschrijvers Colin Brooks, Ed Jurdi en Gordy Quist, bracht pas na een aantal jaren van samenspelen, hun eerste studioalbum, simpelweg The Band Of Heathens genoemd, uit. Het bracht de band nog meer faam en een tour bracht de band ook naar Europa. Ook het daarop volgende studioalbum One Foot In The Ether en het vorig jaar verschenen Top Hat Crown & The Clapmaster’s Son overtuigden volop. De songs op die albums bleken live vervolgens nog een paar keer beter te klinken.

Tijdens een weekend dat de band vorig jaar op 7 en 8 oktober in Cervantes Other Place in Denver organiseerde werden er op beide weekendavonden opnamen gemaakt die nu over 2 albums worden uitgebracht. Met in de verpakking een CD en DVD kan eenvoudig een keuze gemaakt worden. Zowel livebeeld als live geluid zijn allebei prima in orde en qua setlist zijn de juiste songs gepikt om er twee uistekende albums van te maken. Met hoogtepunten als Somebody Tell The Truth, You’re Gonna Miss Me en LA County Blues op vol.1 en Judas’s Scariot Blues, Jackson Station en Talking Out Loud op Vol.2 kan dat dan ook helemaal niet mis gaan natuurlijk. Er is gewoonweg geen betere plek dan op het podium voor The Band Of Heathens. Laat ze maar snel terugkomen op Nederlands grondgebied.

The Band Of Heathens – The Double Down Live In Denver Vol.1 (CD/DVD):

 1. You’re Gonna Miss Me
 2. Golden Calf
 3. Say
 4. Somebody Tell The Truth
 5. Let Your Heart Not Be Troubled
 6. La County Blues
 7. What’s This World
 8. Right Here With Me
 9. Nothing To See Here
 10. Should Have Known
 11. Wilson & Otis (Bonus DVD track)
 12. Hey Rider (Bonus DVD track)

The Band Of Heathens – The Double Down Live In Denver Vol.2 (CD/DVD):

 1. Medicine Man
 2. Talking Out Loud
 3. Jackson Station
 4. Judas’ Scariot Blues
 5. The Other Broadway
 6. Nine Steps Down
 7. Second Line
 8. Polaroid
 9. Gris Gris Satchel
 10. Shine A Light
 11. Free Again
 12. Gravity
 13. I Ain’t Running
 14. (DVD only) Behind the scenes feat. footage from the Double Down Weekend


 1. You're Gonna Miss Me (Live)
 2. Golden Calf (Live)
 3. Say (Live)
 4. Somebody Tell the Truth (Live)
 5. Let Your Heart Not Be Troubled (Live)
 6. La County Blues (Live)
 7. Enough (Live)
 8. What's This World (Live)
 9. Right Here With Me (Live)
 10. Nothing to See Here (Live)
 11. Should Have Known (Live)