×

Recensie

Alternative

19 september 2018

Tash Sultana

Flow State

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Mom + Pop Music

Flow State Tash Sultana Alternative 4 Tash Sultana – Flow State Written in Music https://writteninmusic.com

De nog maar 23-jarige Australische Tash Sultana, als straatmuzikante begonnen en met met haar eerste singel Jungle via internet vol in het zicht geraakt, mag je met recht een fenomeen noemen. Echt alles dat op haar debuutalbum Flow State te horen is speelde ze zelf in en dat is echt van akoestische gitaar, slimme beats, trompet tot aan gierende gitaarsolo’s. En ze zingt ook nog eens gloedvolle vocalen met veel soul en een fijne rasp als ze er helemaal voor gaat.

Flow State is haar debuut en vult moeiteloos alle beloftes in die de eerste tracks die online verschenen deden vermoeden. Ongelooflijk dat ze echt alles zelf inspeelde en inzong. Bijna niet te geloven als je de songs op het album hoort. Kan ze al die instrumenten dan zo goed bespelen? Ja dus. En ze heeft ook nog eens een hand van slimme soms zelfs echt goede songs schrijven. Multi-talent dus.

Flow State is een bijzonder album. Zeker niet om al het eerder genoemde maar ook omdat er muzikaal zoveel gebeurt. Sultana is nu niet bepaald een muzikante die zich inhoudt. Vooral op de gitaar niet. En dat is heel fijn. Ze giert er soms zo heerlijk hard overheen dat de song een geheel andere lading krijgt. Net als iemand als Janelle Monae weet ook Sultana er fantastisch mee weg te komen. Haar met r&b, blues, rock, reggae, hiphop en electronic elementen versmolten popsongs maken popmuziek weer spannend en weerbarstig.

Sultana heeft een heel slimme hand in het schrijven van haar songs. Fijn om een internethype nu eindelijk ook eens in originele kwaliteiten omgezet te zien. Ze is met recht een fenomeen. Luister maar eens naar songs als Big Smoke, Murder To The Mind, het met de elektrische gitaar als begeleiding gestarte en met een overweldigende gitaarsolo opgetrokken en ijzersterk gezongen Pink Moon (ze is echt nog maar 23 hè?), Salvation en het lang uitgesponnen tegelijk overweldigende Blackbird ((luister toch eens naar dat belachelijk goede gitaarspel… echt niet normaal meer….) en je weet dat we met Tash Sultana eindelijk weer eens een bizar groot talent te pakken hebben dat echt alles waarmaakt. Laat ze haar die heerlijke muzikale eigenwijsheid maar lekker behouden en een grote carrière tegemoet gaan. 1. Seed (Intro)
 2. Big Smoke
 3. Cigarettes
 4. Murder To The Mind (Album Mix)
 5. Seven
 6. Salvation
 7. Pink Moon
 8. Mellow Marmalade
 9. Harvest Love
 10. Mystik (Album Mix)
 11. Free Mind
 12. Blackbird
 13. Outro