×

Recensie

Pop

20 november 2021

Sylvie Kreusch

Montbray

Geschreven door: Hendrik Vanhee

Uitgebracht door: Sony

Montbray Sylvie Kreusch Pop 4 Sylvie Kreusch – Montbray Written in Music https://writteninmusic.com

Een der sfeervolste gebrokenhartplaten van 2021 is die van Sylvie Kreusch. Sylvie slaagt erin de harde emotionalteit van de breuk met lief Maarten Devoldere van Balthazar op een rijtje te zetten in het Normandische Montbray. In plaats van een breakupplaat transformeert ‘Montbray’ zich geleidelijk in persoonlijke ‘healing’.

Hiermee is de groei van Sylvie, ooit achtergrondzangeres, definief geconsolideerd als zwoele frontvrouwe. Al twijfelt ze soms nog over haar verworven leadership, dit gaat haar zoveel beter af. Als terugbladerend in een heel persoonlijk dagboek, ontrolden zich haar prachtige mystieke songs, daar in en door de natuur van Montbray. Sylvie Kreusch, verknochte Bowie-fan, nu tegelijk zwevend in hetzelfde dromerige, sensuele universum als Amatorski, Won Ton Ton en Charlotte Gainsbourg. Boosheid, woede en tranen werden losgelaten en uiteindelijk omgezet in een warme atmosferische stand-upplaat van topklasse.

Hoor aan de ene zijde van het spectrum de woede, mét gelatenheid in de video van Let It Burn, daar aan het kolkende water nabij de Mont Saint Michel. Beleef aan de andere zijde in dezelfde wateren de mysterieuze passie van -zie ook hier zeker de video!- Wild Love. Gevoelens van tristesse en de soms tegengestelde opwindende scores gaan tegen elkaar in, gaan op en neer, zoeken altijd weer naar liefde. Soms helpt daarbij zelfs, trouw en blaffend, de hond, positief en krachtig , in Walk Walk.

Meeslepend catchy album. Sylvie Kreusch communiceert met zonder meer schitterende, heerlijk gedempte popsongs. Laat Maarten Devoldere dus maar gerust, Sylvie heeft zichzelf helemaal teruggevonden! Fonkelend nieuwe ster aan het firmament.



 1. Falling High 
 2. Shangri-La 
 3. Wild Love 
 4. Walk Walk 
 5. Interlude 
 6. Ending Up Alone 
 7. All of Me 
 8. Hear This Choir 
 9. Haunting Melody 
 10. Girls 
 11. Let It All Burn 
 12. Who Will Fall (Here Into My Arms)