×

Recensie

Pop

31 maart 2014

Simone Felice

Strangers

Geschreven door: Frank Gesink

Uitgebracht door: Team Love

Strangers Simone Felice Pop 2.5 Simone Felice – Strangers Written in Music https://writteninmusic.com

Simone Felice was één van de oprichters van The Felice Brothers, samen met zijn broers Ian en James. Als drummer, vocalist en gitarist van de band drukte hij een duidelijke stempel op de countryrock en folk die de band een aantal succesvolle albums opleverde. In 2009 verliet hij zijn broers en startte hij een eigen band, genaamd The Duke & The King. Vooral op het tweede album werd er op broeierige wijze soul en countryrock gemixt. Naast dit alles is hij ook nog dichter en heeft al een aantal boeken geschreven.

Sinds 2010 is Felice ook solo aan de gang gegaan. Zijn solocarrière beginnend met een live-album, waar hij intimiteit koppelt aan met veel emotie gezongen teksten. Naast dat hij sterk poëtisch is aangelegd, heeft Felice veel ingrijpende levensgebeurtenissen om over te zingen. Zo ging hij al twee keer bijna dood en kregen zijn vrouw en hij al een miskraam te verwerken. Tragisch natuurlijk, maar het is goed voer voor een aantal intieme singer-songwriter platen. In dit geval gaat het om popmuziek, vol vleugjes folk en country.

Schrijnend is dan te horen hoe hij zijn eigen oprechtheid om zeep helpt door de muziek te injecteren met allerlei bombast en tierelantijntjes. Toegeven, dit album klinkt al een stuk meer beheerst dan zijn voorganger, maar echt intiem wordt het zelden. Hoe hard hij ook probeert oprechtheid en emotie in de muziek te brengen, altijd moet er weer een trompet verschijnen om het geheel nog meer te versieren. Dan weer een koortje en orkestrale begeleiding. In plaats van het album meer diepgang te geven, wordt het geheel er alleen maar vlakker van. Dat is jammer, want hij heeft een mooie stem en heel wat te vertellen. Een aantal keer vindt hij wel de juiste balans. Opeens zijn de nummers kaler, bestaande uit: enkel gitaar, een sober ingezette viool, zang en gepast ingezette close harmonies.

Blijft een album over dat nergens slecht klinkt, maar ook niet spannend. Als het in een luxe cadeauwinkel gedraaid zou worden, dan zou je denken “hé, dat klinkt gezellig”, terwijl je staat te twijfelen of je nu juist dat witte of dat rode kaarsje wilt kopen. Zonde, want er heeft duidelijk veel werk in het maken van dit album gezeten. Simone Felice verdient meer, maar voor nu komt dat er nog niet uit.

Tracklisting Strangers:

 1. Molly-O!
 2. If You Go To LA
 3. Running Through My Head
 4. Our Lady of the Gun
 5. Bye Bye Palenville
 6. Gettysburg
 7. The Best That Money Can Buy
 8. Hearthland
 9. Bastille Day
 10. The Galows


 1. Molly-O!
 2. If You Go To LA
 3. Running Through My Head
 4. Our Lady of the Gun
 5. Bye Bye Palenville
 6. Gettysburg
 7. The Best Money Can Buy
 8. Heartland
 9. Bastille Day
 10. The Gallows