×

Recensie

Alternative

19 september 2019

Shura

Forevher

Geschreven door: Leon Pouwels

Uitgebracht door: Secretly Canadian

Forevher Shura Alternative 2.5 Shura – Forevher Written in Music https://writteninmusic.com

Ze moeten gemaakt worden, liefdesliedjes die je door de puberteit heen helpen. Het is een fase in het leven welke je zo aangenaam mogelijk moet overleven. De onvolgroeide hersencellen zijn gevoelig voor de Top 40 troep die men de wereld in werpt. De blijvertjes krijgen een nostalgisch plekje in je brein, en zijn vaak aan een indrukwekkend moment of belevenis te koppelen. De rest mag je als onnodige tijdsverspilling zien, net als de nietszeggende uren die je doelloos op de bank doorbrengt. Je gedachtes komen niet veel verder dan bij het beeld van de perfecte klasgenoot, waarvan je weet dat deze jou toch niet ziet staan. En daar past een liefdesplaat met zoete lovesongs prima bij.

Alexandra Lilah Denton is een goede zangeres met absoluut een aangename stem. Onder het alter ego Shura brengt de uit Hammersmith afkomstige dame haar eerste Nothing’s Real plaat uit. De verkeerd gespelde fout in de Forevher titel van de deze zomer verschenen opvolger roept eigenlijk nog de meeste interesse op. Met de soft soul tracks past ze perfect tussen de plastic pop uit de jaren tachtig. Door een overdosering van haarlak worden de zintuigen tot in een roes verdoofd, waardoor de waarneming net wat schappelijker te noemen is. Oké, ritmisch zit er best wel een lekkere swing in, dus helemaal vlak is het niet.

Het klinkt allemaal behoorlijk Amerikaans, en dat is op zich logisch. De Britse vocaliste is ten tijden van het opnameproces naar Minneapolis verhuist. De ziel van de beroemdste inwoner, het kleine genie Prince dwaalt zeker op Forevher rond. Het sensuele geluid zou in zijn handen voorzien met wat pittigere ingrediënten, zeker scoren. Met net dat tikkeltje aan funk; een kreuntje hier en daar, droge blikkerige drums en een door Christine le Duc gesponsorde kledinglijn komt het wel goed. Nu is het op de uitbarsting van het afsluitende Skyline, Be Mine na te voorzichtig. Die gemixte gitaar en breakbeats mogen best wat vaker terugkomen. Haar achtergrond als multi instrumentalist komt nu te weinig naar voren.

Forevher is een typische Arbeidsvitamineplaat. Prima bij de afwas en wat strijkwerk te draaien. Zelfs de stofzuiger mag je met standje zorgeloos aanzetten. Helaas boeit het mij verder minimaal. Ze zal er zeker haar hebben en houden ingestopt hebben, daar ben ik heilig van overtuigd, het raakt mij verder niet. 1. That's Me, Just A Sweet Melody
 2. Side Effects
 3. Religion (U Can Lay Your Hands On Me)
 4. The Stage
 5. BKLYNLDN
 6. Tommy
 7. Princess Leia
 8. Flyin'
 9. Forever
 10. Control
 11. Skyline, Be Mine