×

Recensie

Electronic

13 november 2011

SBTRKT

SBTRKT

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: XL

SBTRKT SBTRKT Electronic 4 SBTRKT – SBTRKT Written in Music https://writteninmusic.com

Zo op het einde van het jaar zijn er albums die er helemaal doorheen geglipt zijn maar zeker aandacht verdienen. Het gelijknamige debuut van SBTRKT, wat vlak na de zomer verscheen,  is er zo een. De spannende mix van dubstep, two-step, house en zelfs soul en R&b prikkelt en boeit.

Achter SBTRKT schuilt Aaron Jerome die als DJ de afgelopen jaren naam maakte in oostelijk London en dan vooral in de coole club Plastic People. Met zijn bezielde draaibeurten werd hij al snel benaderd om ook remixen te maken. Radiohead, Basement Jaxx, MIA en Underworld vonden in SBTRKT de juiste persoon hun tracks naar grote dubstep hoogten te tillen. Zijn remixen werden al snel de meest aangevraagde. Met een heerlijke overdaad aan remixen en eigen tracks werd de belangstelling voor SBTRKT alleen maar meer gevoed.

Met het album, simpelweg SBTRKT getiteld, zet Jerome de creatieve lijn voort. Waar de Londense dancescene al eerder overtuigd raakte van zijn kwaliteiten, zal nu ook de rest van Europa snel overstag gaan. Daar zijn de tracks op SBTRKT gewoonweg veel te aanstekelijk voor. Albumopener Heatwave zet de fijne toon voor een lekker stuiterende, spannende en super aanstekelijke reeks tracks die tot de fijnste dancetracks van het jaar behoren. Bizar dat bijvoorbeeld een tracks als Phraohs geen enorm dikke wereldhit was dit jaar. Zo aanstekelijk worden ze tegenwoordig maar weinig gemaakt. Maar ook tracks als Something Goes Right, Ready Set Loop en Sanctuary zijn te lekker om onvermeld te laten. Een van de dance hoogtepunten van 2011. 1. Heatwave
 2. Hold On
 3. Wildfire
 4. Sanctuary
 5. Trials Of The Past
 6. Right Thing To Do
 7. Something Goes Right
 8. Pharaohs
 9. Ready Set Loop
 10. Never Never
 11. Go Bang