×

Rolling Blackouts Coastal Fever

The French Press

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Sub Pop

The French Press Rolling Blackouts Coastal Fever Alternative 4 Rolling Blackouts Coastal Fever – The French Press Written in Music https://writteninmusic.com

Wat heerlijk om weer eens zo’n aanstekelijke gitaarband uit Australië te horen die sprankelende gitaarpartijen met ijzersterke popmelodieën verwerkt. Hun tweede verzameling songs, The French Press, klinkt als het broodnodige album om een heel nieuw legioen jonge Australische en Nieuw- Zeelandse bands weer de juiste weg op te duwen.

The French Press is het ideale vervolg op de onvolprezen Talk Tight EP van twee jaar terug en net als het debuut, met zijn zes songs meer een EP dan een echt volwaardig album. Maar de zes songs smaken zo ongelooflijk naar heel veel meer dat je er maar geen genoeg van krijgt. En omdat alle leden van de bands songs schrijven is er ook nog een mooie variatie te horen.

Voor diegenen die in de jaren 80 met bands als Go-Betweens, The Clean en The Chills opgroeide is de terugkeer van bands als Rolling Blackouts Coastal Fever een meer dan welkome. Heerlijk door elkaar heen spinnende gitaarlijnen, een lekker melodieus klinkende bas en energiek drumwerk dat de composities exact de juiste energie geven. En dat alles voorzien van bijna achteloze zanglijnen en koortjes die de songs nog mooier maken.

Vanaf de opening/titeltrack is het een groot feest. In totaal zes topsongs die het allerbeste uit de band naar voren halen. Tjonge, zo’n geweldige song als Sick Bug wil je op elk moment van de dag wel horen. Maar ja, dat geldt net zo hard voor zo’n lekker rammeltrack als Dig Up en afsluiter Fountain Of Good Fortune. Nou ja, voor eigenlijk alle tracks op The French Kiss EP. Fijn dat de band in september naar Nederland komt. Nu al opgewonden om de band dan te gaan horen. Rolling Blackouts Coastal Fever maakt schrijven over muziek wel heel erg gemakkelijk….  1. French Press
  2. Julie's Place
  3. Sick Bug
  4. Colours Run
  5. Dig Up
  6. Fountain Of Good Fortune