×

Recensie

Jazz

26 oktober 2011

Rob Mostert

Englewood Cliffs Sessions

Geschreven door: Dick Hovenga

Englewood Cliffs Sessions Rob Mostert Jazz 3.5 Rob Mostert – Englewood Cliffs Sessions Written in Music https://writteninmusic.com

Het Nederlandse genie op de Hammond, Rob Mostert nam zijn nieuwe album gewoon maar even op in Englewood Cliffs, New Jersey, bij de man die de jazz in de jaren 50 kleur en diepte gaf: opnamegenie Rudy van Gelder.

Zoals de legende gaat pakte Ron gewoon de telefoon en belde Rudy of deze met hem aan album wilde opnemen. Hoewel Van Gelder eerst dacht dat hij weer zo’n telefonische verkoper aan de telefoon had, zag hij al snel de uitdaging om met Mostert te gaan werken en pakte hij de uitnodiging op. En hoewel ondertussen al dik in de 80 weet van Gelder nog steeds hoe hij muziek moet opnemen (zoals het geweldige Christian Scott album Yesterday You Said Tomorrow van vorig jaar liet horen).

De samenwerking met van Gelder heeft ook Mostert geïnspireerd om met zijn beste muziek tot nu toe op de proppen te komen, Alsof Mostert zijn held Jimmy Smith, die met van Gelder heel veel opnamen maakte, even voor van Gelder in herinnering wilde brengen. Mostert’s spel is soulfull en swingend en zijn muzikale kompanen geven hem de juiste groove om zijn spel nog beter tot zijn recht te laten komen.



 1. The D.O.G. (Dutch Organ Gospel)
 2. Killer Bee
 3. Organic Moves
 4. All I Need
 5. Hey Jop
 6. Song For My Daddy
 7. Sales Call
 8. Groove Control (Featuring Houston Person)
 9. You Sexy Thang
 10. Summertime
 11. Black Coffee
 12. J's Blues (Song For Julian)
 13. Back At The Chicken Shack