×

Recensie

Rock

12 april 2014

Perfect Pussy

Say Yes To Love

Geschreven door: Frank Gesink

Uitgebracht door: Captured Tracks Records

Say Yes To Love Perfect Pussy Rock 3.5 Perfect Pussy – Say Yes To Love Written in Music https://writteninmusic.com

Perfect Pussy, een Amerikaanse noisepunkband dat uit vijf leden bestaat, is ook nog eens lastig recensiemateriaal voor een recensent.Met name als het aankomt op het opsporen van promotiemateriaal.  Start je een zoekterm op tekst, komt de Bandcamp-pagina van de band vrijwel gelijk bovenaan. Tot zover geen probleem. Zoeken we echter op plaatjes, voor het opsporen van de albumhoes bijvoorbeeld, dan begint daar het gedonder. Afhankelijk van je tolerantie voor aanstootgevende beelden en je persoonlijke voorkeur voor erotiek, zullen deze plaatjes choqueren of juist uitnodigen tot het zoeken van meer. In beide gevallen werkt het afleidend, terwijl deze recensent simpelweg op zoek was naar een albumhoes.

Goed, over tot het inhoudelijk bespreken van dit album. De vocale uitspattingen van Meredith Graves eisen een groot deel van de aandacht op. Haar schelle, vaak onverstaanbare schreeuwen banen zich een weg door alle chaotische en dissonante instrumentatie. De korte nummers zijn energie-uitbarstingen vol  expres toegevoegde ruis, gitaarfeedback, harde bas, rammelende drums en venijnige synths. Ondanks alle agressie, geeft de plaat een energie af die juist vrolijk maakt.

Het zou beter wezen als de band een duidelijke keuze maakte tussen experiment en punk. De experimenten met feedback en psychedelische noise zijn goed uitgevoerd, maar halen de vaart uit het album. In dit geval had minder experiment het album goed gedaan. Mochten ze er toch graag op doorborduren, is het misschien slimmer om het tempo naar beneden te halen, zodat er ook ruimte komt voor deze invloeden, nu lijkt het er soms plichtmatig tussen geplakt.  Wat dat betreft hadden Meredith en de band zich beter kunnen laten beïnvloeden door haar vorige band, genaamd Choppers. Het verschil tussen Perfect Pussy en Choppers is niet zo groot, maar laatstgenoemde klonk directer en eerlijker.

Als we alle kritiek even terzijde schuiven, is dit wel een erg leuk en energiek album. Een album dat je opzet als je even lekker uit je dak  wilt gaan en teveel energie hebt om stil te zitten.

Tracklisting Say Yes To Love:

 1. Driver
 2. Bells
 3. Big Stars
 4. Work
 5. Interference Fits
 6. Dig
 7. Advance Upon the Real
 8. VII


 1. Driver
 2. Bells
 3. Big Stars
 4. Work
 5. Interference Fits
 6. Dig
 7. Advance Upon the Real
 8. VII