×

Recensie

Alternative

07 maart 2016

MONEY

I'll Be The Night EP

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Bella Union

I'll Be The Night EP MONEY Alternative 4 MONEY – I’ll Be The Night EP Written in Music https://writteninmusic.com

Een mooie aanvulling op de songs van het prachtalbum Suicide Songs is I’ll Be The Night, een drie tracks tellende EP die vlak na het verschijnen van MONEY’s tweede album uitkwam.

Natuurlijk kennen we I’ll Be The Night al van Suicide Songs. Het is een van de hoogtepunten van het album. Wat een gloedvolle prachtsong is het toch met die smachtend zingende Jamie Lee en die vloeiende strijkers. In een eerlijk radiolandschap zou deze song de hele dag te horen zijn. Met Do I Have To Die Just To Get Into Heaven komt daar weer een nieuwe geweldige MONEY-song bij. Dat Lee als zanger flink blijft doorgroeien was met hun nieuwe album al volop te horen. Zijn grote klasse bewijst hij ook weer op dit nummer.

Een superaanvulling op de tracks van Suicide Songs is vooral ook het heerlijk lang uitgesponnen Three Days Drinking And As Many Lovers Too dat de gehele B-kant van deze EP beslaat. Met strijkers als basis op de achtergrond en zichzelf begeleidend op akoestische gitaar, zingt Jamie Lee op zijn allermooist en zet hij zijn ziel weer wagenwijd open. Dat de man korte verhalen als songs gebruikt maakt zijn teksten alleen maar beter. Op hun debuut The Shadow of Heaven liet hij via geweldige teksten al flink van zich horen en na anderhalf jaar flink los te zijn gegaan is hij als tekstschrijver alleen maar gegroeid. Three Days Drinking…. is daar een prachtig voorbeeld van. Verbeelding, realiteit, fictie, liefde en drank gegoten in een waarachtige tekst die tot de verbeelding spreekt. Absolute prachtsong.

Tracklisting I’ll Be The Night EP:

  • A1. I’ll Be The Night
  • A2. Do I Have To Die Just To Get Into Heaven
  • B1. Three Days Drinking And As Many Lovers Too