×

Recensie

Alternative

13 oktober 2017

Minco Eggersman

OST In Blue

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Volkoren

OST In Blue Minco Eggersman Alternative 4 Minco Eggersman – OST In Blue Written in Music https://writteninmusic.com

Onverminderd actief die Minco Eggersman. Zijn erg mooie album Kavkasia ligt nog maar net de in de winkels en daar is al de soundtrack die hij componeerde voor de Jaap van Heusden film In Blue. Fijn ook dat je in dat soort gevallen Volkoren, je eigen platenlabel hebt en daar alles op uit kunt brengen wanneer je wilt.

Op In Blue laat Eggersman weer eens horen hoeveel muzikale kwaliteiten hij toch rijk is. De man componeert muziek die echt alle muzikale kanten opstuitert en immer naadloos aansluit op de filmbeelden. Van ingetogen en indringend tot uitbundig zelfs uitzinnig, van flarden muziek tot aan bijna volwaardige korte composities, van klassiek en eigentijds tot aan industrieel en alternative is wat de soundtrack van In Blue zo betoverend mooi maakt.

Het verhaal van de film vertelt over stewardess Lin (de immer geweldige Maria Kraakman) die tijdens een vlucht een vrouw helpt met een bevalling. Dit maakt veel bij haar los. Als ze aankomt in Boekarest ontmoet ze Nicu, een jongen die in de ondergrondse tunnels van de stad leeft. Gedreven door haar emotionele instabiliteit ontstaat er een complexe relatie tussen Lin en Nicu.

De composities die Eggersman voor In Blue gebruikte zijn voor een groot gedeelte afkomstig uit eerder werk dat hij uitbracht. In verkorte versies versneden of in instrumentale versies verwerkt. In totaal schreef hij 9 nieuwe stukken voor In Blue die dan weer naadloos op de sfeer van de ‘oudere’ tracks aansluiten.

De muziek die Eggersman geschreven heeft, heeft die tijdloze klasse die films alle extra’s geven. De muziek luisteren via de speler thuis doen je wegsluizen naar de beelden van de film. Het grootste compliment dat je filmmuziek kunt geven. 1. A Woman in Blue
 2. Fire
 3. Take My Hand
 4. Pungs
 5. Stronger Then Iron
 6. Like A Mother
 7. In Blue
 8. High Up
 9. One For Nieu
 10. No Weightlessness, No Eternity
 11. The Roof
 12. Wolfpack
 13. Upside Down
 14. Low Light
 15. Treading On Air
 16. A Dangerous Game
 17. One For Lin
 18. Bogdaproste
 19. Floating Through Space
 20. Above Ground