×

Recensie

World

11 mei 2015

The Mighty Mocambos

Showdown

Geschreven door: Marcel Hartenberg

Uitgebracht door: Legere

Showdown Mighty Mocambos World 3.5 The Mighty Mocambos – Showdown Written in Music https://writteninmusic.com

Swingend, funky en heerlijk groovend. Dat is in het kort de impressie van dit alweer derde album van The Mighty Mocambos. Met diverse gasten die hen met name vocaal ondersteunen, heeft het Hamburgse gezelschap een langspeler gemaakt die rechtstreeks uit de jaren ’70 naar het hier en nu getoverd zou kunnen zijn. Met blazers die niet onder te hoeven doen voor de Phenix Horns die in een ver, ver verleden Earth, Wind and Fire begeleidden, een funky gitaar die zo uit het Theme fo Shaft kan komen, melodieën die meer dan eens doen denken aan de muziek van Curtis Mayfield bereiden ze een broeierige en funky muziekmaaltijd voor om je vingers bij af te likken.

De instrumentale nummers tonen aan dat de heren heel goed hun mannetje staan zonder gasten. Toch is de toevoeging van de stemmen van Afrika Bambaataa, Charlie Funk, Deejay Snoop en DeRobert en Nichola Richards verre van overbodig. In een nummer als It’s The Music doen ze de tijden van grote funkbands als The Trammps, The Commodores of The Meters uit de jaren ’70 herleven. Datzelfde gebeurt ook bij het ietwat militante Political Power. De hiphoppers en rappers maken er een stomend geheel van. Nichola Richards laat horen dat een soulvolle stem ook perfect bij de muziek van de Duitse funkmachine past. DeRobert geeft met Not Get Caught een aangename knipoog naar Stevie Wonder.

Wil je een prettige trip hebben naar het verleden of in funky sferen anno nu stappen, dan is Showdown een zeer fraaie opstapplaats. Ik trek mijn plateauzolen nog eens aan. Gave plaat.  1. Road to Earth
 2. It's the Music
 3. In the Dark
 4. The Spell of Ra-Orkon
 5. Political Power
 6. Drifting Stars
 7. Not Get Caught
 8. Locked and Loaded
 9. Catfight
 10. Hot Stuff
 11. The Showdown