×

Recensie

Alternative

29 maart 2012

ME

Reservoirs

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Volkoren

Reservoirs ME Alternative 4 ME – Reservoirs Written in Music https://writteninmusic.com

Met at the close of every day maakt Minco Eggersman (samen met Axel Kabboord) muziek zoals je die maar heel weinig in Nederland hoort: Verstild, intiem, echt en puur. Met The Spirit That Guides Us klinkt hij juist weer robuust en uitbundig. Op zijn solo albums komt dan weer een geheel andere Eggersman naar boven. De man is gezegend met vele muzikale talenten.

Het opvallende is dat Eggersman, of hij nu in een band speelt of solo bezig is, je altijd het idee geeft helemaal zichzelf in de sound te zijn. Een wonderlijk en boeiend gegeven. Al kan natuurlijk wel gezegd worden dat hij op zijn solo albums nog meer, dan in zijn bands, de tekstuele diepte en muzikale uitdaging aangaat. Al zijn de solo albums van Eggerman nooit echte soloprojecten omdat hij altijd samenwerkingen zoekt met mensen die hem muzikaal kunnen verrijken. Zo ook op zijn nieuwe album Reservoirs. De wonderschone muzikale zangtroef is daarbij Mariecke Borger, die de stem van Eggersman vloeiend aanvult. Daarnaast is het de sprankelende gitaarklank die steeds prominent en steeds anders in de mix zit. Het maakt elke compositie een ware ontdekkingstocht en geeft het album iets geheel tijdloos mee.

Al te gemakkelijk zou je kunnen zeggen dat de muziek op Reservoirs typisch jaren 80 is. De vrijheid die de muziek op dit album kent heeft dan weliswaar een basis in de vrijheid die artiesten als Talk Talk op de albums Colour Of Spring en Spirit Of Eden en David Sylvian na Japan zich konden toe eigenen, maar het album staat juist ook heel erg in het nu. Productietechnisch kent het album zijn weerga niet. Echt alles klinkt zo ongelooflijk mooi opgenomen. Eggersman heeft zich voor Reservoirs echt weten te omringen door de allerbeste technici. Juist die ongelooflijke geluidskwaliteit geeft de songs op het album het extra wat songs nodig hebben. Vooral als je, zoals Eggerman, diep vanuit jezelf gaat putten en het mooist denkbare muzikaal uit jezelf wilt halen. Reservoirs is een ware droomplaat. 1. Distant Reflections
 2. All The Time
 3. Gods Country
 4. Reservoirs
 5. Ammunitia
 6. Silhouette
 7. Center At Beauty
 8. I’m Falling For You
 9. The Shimmering
 10. 1994 (Somewhere in Time)
 11. Southwald