×

Recensie

Jazz

19 juni 2014

Magnus Lindgren

Souls

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Naive

Souls Magnus Lindgren Jazz 3.5 Magnus Lindgren – Souls Written in Music https://writteninmusic.com

Een album vol popsongs van een jazz muzikant kan al vrij snel een saaie en/of voorspelbare aangelegenheid zijn. De Zweedse saxofonist Magnus Lindgren heeft echter de juiste muzikanten en zangers/zangeressen weten te vinden om dat te voorkomen.

Souls is alweer het 9de album voor de man die in thuisland Zweden vrijwel alle prijzen gewonnen heeft maar ook in het buitenland grote successen kent. Reds op zijn 17de met Herbie Hancock speelde en door good old Quincy Jones een van de beste binnen de jazz werd genoemd. Lindgren heeft een mooie, relaxte manier van spelen (hij speelt naast sax ook fluit en klarinet maar kan zich ook op vele andere instrumenten prima redden) die perfect aansluit op zijn muziek.

Op Souls laat hij zich op 3 tracks helpen door Gregory Porter, die elke song met kop en staart naar een hoger niveau trekt. Wat een super stem heeft de man toch als hij zicht tussen jazz en soul begeeft. Ook Mark O’Reilly (van Kairos 4tet faam en zijn laatste album Human Herdings net uit heeft) en Ivan Lins geven acte de presence maar het is Roxette zangeres Marie Fredriksson die op On A Sunday zeer verrassend de show steelt met erg coole vocalen. 1. Souls
 2. Change All The Time
 3. Creepin’
 4. Rainy Day
 5. Dreaming In New York
 6. Barcelona
 7. Small Stuff
 8. Broken Heart
 9. On A Sunday
 10. She Walks This Earth
 11. Wrapped Around Your Finger