×

Recensie

Rock

11 januari 2011

Magnum

The Visitation

Geschreven door: Richard Verbrugge

Uitgebracht door: SPV

The Visitation Magnum Rock 3 Magnum – The Visitation Written in Music https://writteninmusic.com

De Engelse symfonische rockformatie heeft niet de impact van het pistool, niet de smaak van het ijsje en  niet de charme van de detective, maar vertoont meer gelijkenissen met een oude muzikant die ligt te woelen onder een deken van oubolligheid. De Engelse band draait alweer bijna vier decennia mee in het rockcircuit en bestaat uit professionals die precies weten wat ze wel en niet meer kunnen en spelen naar hun mogelijkheden.

The Visitation is enerzijds een album van bijna bejaarde muzikanten waar de compositorische ervaring vanaf druipt en anderzijds een veel te veilige exercitie in symfonische rock. Zacht getik op bekkens opent het album en blijkt later symbolisch voor het hele album waarop ingetogenheid het credo is. Gitarist Tony Clarkin lijkt vooral  nummers te hebben geschreven voor de stem van Bob Catley. Catley heeft niet meer de power ten tijde van het doorbraakalbum On A Storyteller’s Night (1985) en dat resulteert in bedaarde tempo’s en uitgesponnen arrangementen. Doors To Nowhere en Spin Like  A Wheel zijn goed te pruimen, maar nummers als The Last Frontier en  Tonight’s The Night zijn ronduit slaapverwekkend en op Wild Angels is gezapigheid troef.

MagnumMagnum’s nieuwe schijf volgt de traditie die we kennen van  het slot van de carrières van Queen, Pink Floyd en inmiddels ook Iron Maiden. Het heilige vuur is allang verdwenen, maar er wordt nog wel heel behoorlijk gespeeld. Het is relaxte zitkuilrock voor oudere rockers die graag hun oude helden aan het werk horen. Bij de fans zal het album ongetwijfeld in goede aarde vallen. Met het oog op die doelgroep verschijnt The Visitation ook als dubbel elpee op bijzonder geel vinyl. Het artwork daarvan is zeer de moeite waard.

Tracklisting The Visitation:

Disc1

 1. Black Skies
 2. Doors To Nowhere
 3. The Visitation
 4. Wild Angels
 5. Spin Like A Wheel
 6. The Last Frontier
 7. Freedom Day
 8. Mother Nature’s Final Dance
 9. Midnight Kings
 10. Tonight’s The Night

Disc2

 1. The Visitation Lyrics
 2. Live At The High Voltage 2010 In London
 3. Eyes Like Fire – Footage
 4. Behind The Artwork Video With Al Barrow
 5. Rodney Matthews Artwork
 6. Photo Galleries
 7. Moonblog – Montage